Egy párttársam elárult

2020. október 16. 17:16

Niedermüller Péter
Facebook
Nem akarom eltúlozni, de alig kapok levegőt… Mi az öreg ördögnek kell ilyen baromságot csinálni?

„Nehéz nap ez a mai. Nem akarom eltúlozni, de alig kapok levegőt… Egy párttársam, akivel együtt dolgozunk tavaly nyár óta az önkormányzati kampányban, majd a választási győzelem után az önkormányzatban, csúnyán cserben hagyott. Vagy talán még ennél is erősebben kellene fogalmaznom. Elárult. Mi azért jöttünk ide, azért akartunk és akarjuk vezetni ezt a kerületet, mert vannak elveink, meggyőződésünk, hitünk. Hogy mi nem olyanok vagyunk, mint a kormány és annak holdudvara, mi nem lopunk, csalunk, ügyeskedünk. És akkor most a DK egyik tagja, egy önkormányzati képviselő áramot lop hivatali irodájában. Most akkor mit mondjak?

Oly mértékben csalódott és elkeseredett vagyok, hogy alig tudok mondani valamit. Hányszor és hányszor elmondtam, a politikai tisztség – mindegy, hogy milyen szinten – morális elkötelezettséget és elköteleződést is jelent. Sőt, elsősorban azt jelenti. Hogy nem korrumpálódunk, nem lopunk, nem hazudunk, hogy nem a magunk érdekét, hasznát nézzük, hanem a közösséget szolgáljuk. Én mélyen meg voltam győződve, hogy ezt ennek az önkormányzatnak minden tagja hiszi, vallja, és ennek megfelelően éli a mindennapjait. És akkor épp egy DK-s… Egyszerűen fáj, ordítani tudnék, hogy mi az öreg ördögnek kell ilyen baromságot csinálni?

Miért kell veszélyeztetni mindent, amit lassan, rettenetesen sok munkával elértünk? Miért kell cserben hagyni mindenkit, a többi képviselőt, a pártot, az eszméinket? Tényleg le vagyok sújtva, mélységesen fel vagyok háborodva, erre egyszerűen nem voltam felkészülve. Soha, de soha nem fogom megengedni, eltűrni, hogy az önkormányzatban, annak környékén bárki is lopjon, vagy bármilyen törvénytelenséget kövessen el. Aki pedig mindennek ellenére ezt teszi, attól azonnal elválunk. Most is ez történt. A törvényesség, a morális elvek betartása mindenkire vonatkozik. Az én pártom tagjaira pedig különösen.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 236 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

LOL

Ez az "elveink vannak" szöveg elég röhejes...

Niedermüller Péterék rezsicsökkentő önkormányzati rendelete.

Hajrá! Csak így tovább! Majd csak sikerül bedönteni Budapestet.

Ugyan már. Tolvaj geci banda vagytok.

Azt hiszem, valami kriptovaluta bányászata van a hátterében.

Ugyan má!

A hülye áram a hibás, mert elkóborolt.

Jut eszembe

Lopás miatt megbüntetik a képviselőt. Morcosan jön ki a folyosóra, a polgármestere megkérdi:
- Na, mit kaptál?
- Én semmit! Sőt, még nekem kell fizetnem!

Az állítólagos illető közbeszerzési tanácsadó. Így csak a szakmáját gyakorolta. Közbeszerezte.

Nocsak!
Budapesten nemcsak aszfaltparasztok vannak, hanem már bányászok is?

Persze, hogy kisstílű. De ez a reakció is megéri a pénzét. Ilyen ócska műfelháborodást. Kábé annyira őszinte, mint Kunhalmi ajtós jelenete.

"Nem akarom eltúlozni, de alig kapok levegőt... Mi az öreg ördögnek kell ilyen baromságot csinálni? "

Azért erősen érezni a szemlőhegyi ripacs hatását.

Akkor ezért köszönt a képviselő úr Jó szerencsét!

Borka-Szász Tamás, a DK VII. kerületi önkormányzati képviselője nem követte Gyurcsány példáját, ki többször bérmálkozott, ezért ismerte a Tízparancsolatot, aminek egyik törvénye: "Ne lopj!"

Bemegy a polgár a VII. kerületi polgármesteri hivatalba és nem találja az előadókat. Megkérdezi a portástól: Hol vannak az elődadók? A lányok, fiúk a bányában dolgoznak. -válaszolja a portás.

Az önkormányzat hálózatán bányászott magának bitcoint.

A kriptovaluta bányászat jellegzetessége, hogy jellemzően annyi áramot igényel, amiért ha fizened is kell, akkor sokszor nem éri meg. Ha viszont valaki más gépeit, vagy másnak az adat-, illetve áramhálózatát terheled vele, akkor a bányászott bitcoin neked tiszta bevétel.

Válaszcsapás a Donáth Annáéktól!

Helíes, így tovább! Minden pofon jó helyre megy!

Nem feltétlenül. A vadhajtásokon van egy kép, de nem tudom, hogy ez az a gép, amit a fickó használt, vagy csak illusztráció:

https://www.vadhajtasok.hu/202..

Kriptovalutát lehet bányászni sima gépekkel is. Több rendszergazda is bukott már le amiatt, mert a cége szervereit használta bitcoin bányászatra.

Gumicsont a jobboldali médiának, szavazóknak. Úgy hördülnek fel, mintha ez nem lenne természetes az ellenzéki polgármestereknél, s ne legyünk prűdek, a kormánypártiaknál is. Az önkormányzatok is integráns részei a hazai korrupciós világnak.

Most mindenki vérebként ugat, holott nem ez a legfontosabb probléma, társadalmi kérdés. Eltereli a figyelmet - a jobboldali média figyelmét is - például a kormány, SZFE és gender ügyben tapasztalható tétlenségéről, bénázásairól.

Az orvosi béremeléseket nem követi a gyors, a rendszer egészét, a részleteket is tisztázó, megfogalmazó jogrendszer megalkotása, idő marad a támadási felületek továbbélésére, újak megtalálására. A jelenlegi háborús helyzet gyors döntésekre képes generálisokat igényel, s nem a csapások elől kitérő Klapkákat.

Az ilyen gép nagyon sok áramot fogyaszt. Ha otthon bányászik valaki, olyan magas lesz a villanyszámlája, hogy nem biztos, hogy megéri.

Annyira látványosan kiakadt, hogy szerintem tudott róla. Lehet, hogy részesült a haszonból?

Ha olvasol, akkor nem teszel fel ilyen kérdést. Jó, akkor legyen figyelemelterelés, ami az önkormányzatnál történt, az napi ügy lehet más variációkban számos más helyen, oldalaktól függetlenül. Azt próbáltam elmondani, hogy a közérdeklődés fókuszában ennél fajsúlyosabb kérdések állnak, amikre választ várunk a kormánytól.

Nem dicsértem meg az "elkövetőt" és a szakmai és morális szempontból is vállalhatatlan polgármestert. Ami történt, az benne van a DK ethoszában. 22-ben el kell tüntetni őket a politikai térképről, demokratikusan.

mit mit, vegy peldat a mesteredrol es mondd hogy ez egy szenvedelyes akcio volt az aramlopas ellen mert egyebkent is mindenki lopja es o igazabol nem is lopta meg egyebkent is bevallotta sot eppen tette vissza mikor lekaraktergyilkolta a zorban

Gondolom, kaptak valami bejelentést.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés