A német polgármester mellé spanyol tanácsos is került a temesvári önkormányzatba

2020. október 01. 10:05

Jorge Gonzales oktatási ügyekkel foglalkozik majd a városi testületben.

2020. október 01. 10:05
null

Temesváron a tősgyökeres németországi német, Dominic Fritz nyerte meg a polgármester-választást, korábban ilyesmire nem volt példa Romániában. A törvényes lehetőség persze korábban is megvolt, mivel uniós állampolgárként bárki bárhol indulhat a polgármester-választáson, ha ott él – közölte a Főtér.ro.

Közben a szavazatok feldolgozása és az újraosztás nyomán kiderül, hogy a temesvári városi önkormányzati testületnek lesz egy spanyol tagja is. Az 54 éves Jorge Gonzales, aki az USR-PLUS listáján jutott be a városi tanácsba, a temesvári Jean Luis Calderon Líceum spanyoltanára. Madridban született, az 1990-es évek elején Tokióban volt spanyoltanár, majd 1994-ben Temesváron telepedett le, a városban működő Nyugati Egyetem tanársegédeként dolgozott. Rövid kolozsvári kitérő után 2000-től Temesváron dolgozik.

A 27 tagú temesvári városi önkormányzati testületben egyébként az USR-PLUS nyerte a legtöbb mandátumot, 13-at, a PNL kilencet, a PSD hármat, a Pro Románia pedig kettőt. Miután 2016-ban két képviselőt is sikerült a városi tanácsba juttatnia, az RMDSZ idén nem tudta megismételni a korábbi bravúrt. Az elmúlt négy évben Farkas Imre személyében még alpolgármestere is volt az RMDSZ-nek – írta meg a Főtér.ro. 

Kép forrása: Facebook (Szeretlek Temesvár)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2020. október 02. 17:23
Látjátok, így is lehet...Pislogtok...mi?!
pollip
2020. október 01. 13:07
Ez egy jó ötlet! Világ magyarjai, ahol éltek, legyetek polgármesterek vagy testületi tagok!
Mátyás01
2020. október 01. 12:01
Legközelebb kit fognak választani, egy eritreai új német polgármestert?
Pandaka pygmaea
2020. október 01. 11:41
Még a végén a néhai Tunya is kap valami posztot... :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik