A lényeg, hogy megmentsük az uniós pénzeket a magyaroknak

2020. október 01. 13:13

Nem Magyarországot, hanem Orbán Viktort kell „pénzügyileg kiéheztetni” – nem szabad ugyanis a nemzetet büntetni a kormány bűneiért.

2020. október 01. 13:13
Donáth Anna

„»Meg kell vonni a pénzügyi forrásokat Orbán Viktortól« – mondta tegnap a német szociáldemokrata Katarina Barley, az Európai Parlament egyik alelnöke a német közszolgálati rádiónak. Bár a magyar sajtóba ez tévesen már úgy jutott el, hogy »Magyarországot kell kiéheztetni«, valójában a politikus csak arra tett javaslatot, hogy egyes kormányfők ne rombolhassák következmények nélkül a demokráciát és a jogállamiságot az uniós források eltérítésével.

A Momentum álláspontja egyértelmű, és erről pártcsaládunkat, a Renew Europe-ot is meggyőztük: az EU-s pénzeket a korrupt kormányok és strómanjaik megkerülésével, igazságosan kell szétosztani, közvetlenül önkormányzatoknak, a civil társadalomnak és a helyi, tisztességes vállalkozóknak kell adni. Tehát nem Magyarországot, hanem Orbán Viktort kell »pénzügyileg kiéheztetni« – nem szabad ugyanis a nemzetet büntetni a kormány bűneiért.

A lényeg pont az, hogy megmentsük az uniós pénzeket a magyaroknak – az mára ugyanis egyértelművé vált, hogy a kormány nem hajlandó igazságos, emberséges jogállamot építeni. Egy olyan országot, amiben nem a strómanoknak, hanem a tisztességes vállalkozóknak és a leszakadó régióknak jár a pénzügyi segítség. Ezzel a felelőtlen magatartásával pedig pont az országnak járó forrásokat veszélyezteti. Mi azért dolgozunk, hogy ezek a források eljussanak azokhoz, akiknek szánja az Európai Unió.”

Kapcsolódó cikkek

Összesen 138 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kálmi
2020. október 02. 20:02
Azért az se semmi, amit ma Donát Anna mondott, hogy a támogatásokat közvetlenül Brüsszel a civilszervezeteknek, önkormányzatoknak és a vállalkozóknak adja. És akkor a kormányok mik lennének bábok? És a választópolgár nulla lenne akinek abszolút nem lenne szava hogy mi történik a feje felett?? És ez a nő képviselheti az országot????
EMM195
2020. október 02. 18:29
Hazudsz, kis büdös hazaáruló, meg hülye is vagy. Tegnap bizonygattad Juhásznak, hogy nem tisztelik a ti szavazóitokat, akiket képviselsz. Az, hogy ti meg a 2/3-ods kormány szavazóit nem tisztelitek, gyagya agyadban meg sem fordul. Azonkívül minden erőszakos mantrád ellened volt fordítható. De nem érted, az egyik leghülyébb vagy a mezőnyben.
Agricola
2020. október 02. 10:37
"A Momentum álláspontja egyértelmű, és erről pártcsaládunkat, a Renew Europe-ot is meggyőztük: az EU-s pénzeket a korrupt kormányok és strómanjaik megkerülésével, igazságosan kell szétosztani, közvetlenül önkormányzatoknak, a civil társadalomnak és a HELYI, TISZTESSÉGES VÁLLALKOZÓKNAK KELL ADNI." A Momentum, ha pártcsaládjuk, a Renew Europe totális győzelmet arat, helytartói szerepet kap Magyarországon és olyan helyzetbe kerül mint egykor Göring, aki szerint : ki a zsidó , én döntöm el. A Momentum mondhatja meg ki a tisztességes vállalkozó, ki nem.
Kvasztics Fedor
2020. október 02. 09:26
Donáth Anna azt szeretné, ha a pénzek átkerülnének hozzájuk. Sokba kerül nekik a hátra lévő kampány időszak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik