A lényeg, hogy megmentsük az uniós pénzeket a magyaroknak

2020. október 1. 13:13

Donáth Anna
Facebook
Nem Magyarországot, hanem Orbán Viktort kell „pénzügyileg kiéheztetni” – nem szabad ugyanis a nemzetet büntetni a kormány bűneiért.

„»Meg kell vonni a pénzügyi forrásokat Orbán Viktortól« – mondta tegnap a német szociáldemokrata Katarina Barley, az Európai Parlament egyik alelnöke a német közszolgálati rádiónak. Bár a magyar sajtóba ez tévesen már úgy jutott el, hogy »Magyarországot kell kiéheztetni«, valójában a politikus csak arra tett javaslatot, hogy egyes kormányfők ne rombolhassák következmények nélkül a demokráciát és a jogállamiságot az uniós források eltérítésével.

A Momentum álláspontja egyértelmű, és erről pártcsaládunkat, a Renew Europe-ot is meggyőztük: az EU-s pénzeket a korrupt kormányok és strómanjaik megkerülésével, igazságosan kell szétosztani, közvetlenül önkormányzatoknak, a civil társadalomnak és a helyi, tisztességes vállalkozóknak kell adni. Tehát nem Magyarországot, hanem Orbán Viktort kell »pénzügyileg kiéheztetni« – nem szabad ugyanis a nemzetet büntetni a kormány bűneiért.

A lényeg pont az, hogy megmentsük az uniós pénzeket a magyaroknak – az mára ugyanis egyértelművé vált, hogy a kormány nem hajlandó igazságos, emberséges jogállamot építeni. Egy olyan országot, amiben nem a strómanoknak, hanem a tisztességes vállalkozóknak és a leszakadó régióknak jár a pénzügyi segítség. Ezzel a felelőtlen magatartásával pedig pont az országnak járó forrásokat veszélyezteti. Mi azért dolgozunk, hogy ezek a források eljussanak azokhoz, akiknek szánja az Európai Unió.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 135 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A pártcsaládotokat "meggyőzhetitek", a magyarok többségét nem. Még a Számvevőszékkel sem tudtatok normálisan elszámolni, úgy kellett külön kicsiklandozni a kampány-számlákat. Korrupt Momentum-banda! Orbán pedig már jelezte is, hogy miként lehet a liberális trükközést hatástalanítani.

Kisanyám, a Mandi téged- ki tudja miért - naponta kétszer szemléz.
Az előzőben a miniszterelnököt vádoltad azzal, hogy nincs egy szava sem a fehéroroszországi történethez.
És igazad is volt!!!
Szava nem volt, azonban most a V4 azzal megy Brüsszelbe, hogy Fehéroroszrszág részére nyújtson "Marshall segélyt" az EU.
Ezek valóban nem szavak (együttérzek a szerencsétlen emberrel, akit Gyurcsány (pardon nem ő, hanem Lukasenka) megveretett a pribékjeivel (blabla...). Hanem tettek, Vagyis a Basi ténylegesen segít a fehéroroszoknak, amíg te rinyálsz.
Hidd el, orálisan is lehet valakit támogatni, de igazi kielégülést a basi által javasolt közös ülésen történő anyagi-politikai segítség nyújt.
Egyszer próbáld ki! Van, ami jobb!
D (hülye liba!)

"A lényeg pont az, hogy megmentsük az uniós pénzeket a globalistákat kiszolgáló magyaroknak" gondolta Donáth Anna, de mondani már nem merte...

Keress egy tükröt, mélyen nézz a saját szemedbe, majd merd azt mondani: az MSZP alatt épült szinte minden...

Donáth ténsasszonynak: nem választható külön OV és a szavazói. Ezt az ellenzékiek bekajálják, mert félrevezetitek őket. Azért OV a minelnök, mert őt választottuk meg. tehát, ha OV-ral akartok kitolni, akkor a szavazóival is kitoltok. Ugyan demokrácia lenne, tehát az országgal toltok ki, mert a demokráciában az egészet képviseli a többség által megválasztott ........

Megnéztem a Varga Judit-Donáth Anna vitát. Nem kérdés, kié minden szimpátiám, de kénytelen vagyok bevallani, h. a maga nemében Donáth nem volt rossz. Nem volt ostoba sem. A legjobb Földi-Kovács volt, ő mindig okos, gyorsan felismerő és bátor volt. A két vitázó hadart, ez nem volt jó, fontos a tempó. Természetesen Varga Judit volt az igazság letéteményese, tetszett mögötte a motor. Az alkalomhoz illően öltözött, ellentétben Donáth tornacipőjével.

Nem lettem vita-pári, itt most már olyan nagy az ellenzékiek részéről a gátlástalanság, a politika iránt érdeklődők számára nyilvánvaló hazugság, h. értelmes vitának NINCS lehetősége.

Nem vita, mikor a nyilvánvalóan képzettebb, sőt, értelmesebb, sikeresebb kormánypártinak hazugságok tételes cáfolására kellene ráállni. Nógrádit tudnám ebben a szerepben jól elképzelni.

Ha az ellenfélnek egyszerűen NINCS vita-kultúrája SEM, akkor minek leülni tárgyalni vele. Ki jobb a piaci kofa műfajban? A világ oda jutott, h. VAN ennek a műfajnak közönsége. Ezt fogjuk kiszolgálni?

Azt is látni kell, h. ha egyszer az EP képviselők többsége ilyen-olyan Soros szervezetekhez, sőt, egyenesen Soroshoz köthető, akkor itt már észérvekkel, tényekkel, a realitás talaján állva elég nehéz boldogulni.

Nagyon NEM tetszik a kollektív eladósodás. Magyarországon szinte túl sok a jogállam és elég kevés a rend, sőt, 19. okt. 13-a után még kevesebb.


Válaszok:
Kvasztics Fedor | 2020. október 2. 9:34

Donáth Anna azt szeretné, ha a pénzek átkerülnének hozzájuk. Sokba kerül nekik a hátra lévő kampány időszak.

Aki egy ilyen vita alapján dönti el, melyik oldalhoz húzzon, azt tulajdonképpen nem érdekli a politika, csak kivonatokat akar látni belőle. Ezt az ellenzéki vitatkozók is érzékelik, ezért hatásvadász módon szolgálják ki a felületes véleményalkotást. Az alaposabb, mindent megmagyarázó érveléshez idő kell, amit egy ilyen vitában nem áll rendelkezésre. Varga Judit tíz évet húzott le Brüsszelben, nyilván ezerszer többet tud az ottani bürokráciáról, mint a nyegléskedő, mindent gúnyos mosollyal fogadó Donáth Anna. Aki pedig látta Orbán Balázs és Cseh Katalin vitáját, láthatta, hogy Momentum két üdvöskéje milyen azonos koreográfiát sajátított el kiképzésük során. Nincs személyiségük, felvett viselkedésformájuk van. Hatásvadászat a felületes érdeklődők számára.

"A Momentum álláspontja egyértelmű, és erről pártcsaládunkat, a Renew Europe-ot is meggyőztük: az EU-s pénzeket a korrupt kormányok és strómanjaik megkerülésével,
igazságosan kell szétosztani, közvetlenül önkormányzatoknak, a civil társadalomnak és a
HELYI, TISZTESSÉGES VÁLLALKOZÓKNAK KELL ADNI."
A Momentum, ha pártcsaládjuk, a Renew Europe totális győzelmet arat, helytartói szerepet kap Magyarországon és olyan helyzetbe kerül mint egykor Göring, aki szerint : ki a zsidó , én döntöm el.

A Momentum mondhatja meg ki a tisztességes vállalkozó, ki nem.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés