Határsértők kövekkel dobáltak meg rendőröket Röszkénél

2020. szeptember 30. 7:32
Létrán másztak fel a kerítésre.

Erőszakosan fellépő határsértőket állítottak elő a rendőrök Röszkénél – derül ki a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szerdai közleményéből, amely a police.hu oldalon olvasható. A tájékoztatás szerint éjszaka mintegy negyven migráns gyűlt össze a határ szerb oldalán, a Röszke közelében található vasúti síneknél, majd a határ több egymáshoz közeli szakaszán, kisebb csoportokban, létrák segítségével megpróbáltak felmászni a határkerítésre és bejutni Magyarország területére. A rendőröket kövekkel dobálták meg, a határszakaszt figyelő kamerában és két szolgálati autóban is kár keletkezett. A rendőrök az erőszakos határátlépési kísérleteket többször is megakadályozták, és előállítottak három külföldit, akik szíriai állampolgárnak vallották magukat, de személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. Hivatalos személy elleni erőszak miatt büntetőeljárás is indul az ügyben.

(MTI)

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Aki 2022-ben az ellenzékre szavazna, az majd számítson arra, hogy az atrocitások nem állnak meg a jól védett határnál...

Most olvastam, hogy a Vera nagy összegű korrupciós pénz elfogadása miatt előzetesben volt . Mivel csak egy hangfelvétel szólt ellene, nem sikerült a bizonyítás. Vera beperelte az államot, kapott is kártérítést. A férje otthagyta.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés