Hamarosan eltűnnek a földutak Budapestről

2020. szeptember 23. 10:04
A kormány 5 milliárd forintot ad az aszfaltozásra, 2022-re megvalósulhat a a főváros teljes aszfaltozottsága – közölte a PestBuda.

A fővárosi földutak nagy része egyébként a külső kerületekben található. A Magyar Közlönyben 2020. szeptember 21-én megjelent, 1589/2020. (IX. 21.) számú kormányhatározat értelmében „A kormány egyetért a 2021. évben a fővárosi kerületi kezelésű, belterületi és külterületi, valamint a főváros közigazgatási határán található és ezekhez közvetlenül kapcsolódó szilárd burkolat nélküli utak szilárd burkolattal történő ellátásával”. A fejlesztés megvalósítására 5 milliárd forintot biztosítanak.

Tavaly indult a Budapesti Útépítési Program, amelynek célja a budapesti földutak felszámolása, útburkolattal való ellátása. A fővárosi földútállomány nagy része a külső kerületekbe található. Amikor az 1950-es években kialakult Nagy-Budapest, a közigazgatásilag a fővároshoz csatolt területek egy része falusias jellegű volt, a közterületek infrastrukturális fejlődése elmaradt – írja a PestBuda.

Fotó: Munkagépek dolgoznak az aszfaltozás előtt álló XVIII. kerületi Lajta utcában 2019. július 8-án. MTI/Máthé Zoltán

Összesen 20 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szerencse, hogy Gergő ezt nem tudja megfurni.

Szerinted nincs anyagkoltseg, munkabér, csak a pénz vándorol a zsebbe?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés