Nincs utalás a magyar múltra Károly herceg Romániát népszerűsítő videójában

2020. szeptember 18. 22:10
Tőkés László írt is egy levelet a trónörökösnek – közölte a Főtér.ro.

Egy hónappal ezelőtt Erdély szerelmese, Károly walesi herceg egy videóban belföldi nyaralásra biztatott bennünket, tekintettel a koronavírus okozta fokozott veszélyhelyzetre. Az ötperces videóban több erdélyi magyar vonatkozású képkocka – többek közt egy székelyföldi parasztház, valamint a miklósvári Kálnoky-kastély – is belekerült, erre azonban sem a brit trónörökös által felmondott szövegben, sem a feliratban nincs utalás.

Minderre Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke hívta fel Károly herceg figyelmét a trónörökösnek küldött nyílt levélben, melyben az EMNT-elnöke meg is jegyzi, „fölöttébb hasznos és méltányos lett volna, ha a kisfilmben a szász örökség mellett a magyar múltra is utalás történik”. Tőkés arra is rámutat a levelében, hogy a film végére illesztett és csak románul elhangzó elköszönés a magyar nézőkben visszás érzéseket keltett.

Az EMNT-elnök azzal a megjegyzéssel zárja a nyílt levelét, hogy „a román közvélemény tájékoztatásához ma is szükség van arra, hogy királyi fensége személyes példája révén elfogadják, és megtanulják tisztelni az Erdélyre jellemző etnikai sokszínűséget, ezzel együtt pedig e régió jelentős magyar történelmi múltját és örökségét”.

Kép forrása: Youtube-videó

Összesen 55 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Arról is fel kellene világosítani Károlyt, hogy nem román, hanem MAGYAR!!! vér folyik az ereiben.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés