KSH: Augusztusban ismét 4,5 milliónál többen dolgoztak

2020. szeptember 18. 13:27
A 15-74 évesek munkanélküliségi rátája augusztusban 4,0 százalékos volt, ami 0,6 százalékponttal magasabb az egy évvel korábbinál, amikor 28 ezerrel kevesebben kerestek munkát, mint a múlt hónapban.

Augusztusban az idén először ismét több mint 4,5 millióan dolgoztak – jelentette Heti monitor című kiadványában  pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A legutóbbi adatok szerint júliusban a  foglalkoztatottak átlagos havi létszáma az előző hónaphoz képest 3,2 ezerrel, 4 millió 460 ezerre emelkedett, a tavaly júliusinál pedig 65 ezerrel volt kevesebb. A legfrissebb adat szerint a foglalkoztatottak augusztusi száma már csak 18 ezerrel, 0,4 százalékkal maradt el az egy évvel  korábbitól. A 15-64 évesek foglalkoztatási rátája 70,7 százalékos volt a múlt hónapban, ami 1,1 százalékponttal magasabb a júliusinál és mindkét nem foglalkoztatási rátája egyaránt 0,2 százalékponttal magasabb volt az egy évvel korábbinál.

A 15-74 évesek munkanélküliségi rátája augusztusban 4,0 százalékos volt, ami 0,6 százalékponttal magasabb az egy évvel korábbinál, amikor 28 ezerrel kevesebben kerestek munkát, mint a múlt hónapban. Júliusban munkanélküliek átlagos létszáma 218 ezer, a munkanélküliségi ráta 4,7 százalékos volt, az uniós átlag ehhez képest 7,2 százalékon állt. Júliusban 23 ezerrel csökkent a munkanélküliek száma azt követően, hogy júniusban még 25 ezerrel nőtt az áprilisi 19 ezres és a májusi 28 ezres emelkedés után. A szokásos havi jelentését a foglalkoztatás és a munkanélküliség június-augusztusi adatairól szeptember 29-én közli a KSH.

(MTI)

Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

4,5 millióan dolgoztak 6,5 millióan meg éheztek az ellenzék statisztikája szerint.

Az ellenzék szerint több millió munkanélküli van.
Persze ez igaz lehet, mert az ellenzék mindig mindent oda számol, ahová neki tetszik. Ha a nyugdíjasokat és a gyerekeket munkanélkülinek számítják, akkor igaz lehet:-)))

,,a KSH a fülkeforradalom óta módszertant változtatott,,

Az állításod ahogy leírod abban a formájában hamis.

A KSH nem önszántából tért át és követ más módszert, hanem az EU előírást követve az OECD-Eurostat módszertani kézikönyve (ISSN 1725–0099) alapján végzi az adatszolgáltatást. Ahogy mind a 27 uniós tagállam. Csak így lehet az adatokat uniós szinten elemzeni és az elemzésekből következtetést levonni.

Egyébként itt olvasható a számítás módszere, amely mind a 27 uniós tagországban érvényben van.
Amikor ezt bevezették, átállták erre a módszerre a bázis is átdolgozásra került.
http://www.ksh.hu/docs/hun/mod..

Szia! Abból indultam ki, hogy aki nem ment el szavazni, mindet magukhoz számították:-)
Sajátos ellenzéki matek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés