Idehaza 726 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma 

2020. szeptember 15. 8:58
306 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 17-en vannak lélegeztetőgépen.

726 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 13 879 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt négy idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 646 fő, 4130-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 9103 fő. Az aktív fertőzöttek 43%-a, az elhunytak 58%-a, a gyógyultak 42%-a budapesti. 306 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 17-en vannak lélegeztetőgépen – derül ki a kormányzati tájékoztató honlap adataiból.

Ahogy az új fertőzések adatai is figyelmeztetnek, a járvány második hulláma zajlik Magyarországon, a vírus már közösségben terjed – hívják fel rá a figyelmet hozzátéve, hogy a kormány célja, hogy az ország működőképességét megtartsuk, és ne hagyjuk, hogy a vírus megbénítsa a mindennapokat, ezért a már érvényben lévő és könnyen betartható általános szabályoknak most még nagyobb a jelentősége.

A szakemberek azt is kérik, hogy az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön a kötelező maszkviselés szabályait mindenki szigorúan tartsa be! A közösségi terjedés megfékezése érdekében továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet. Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be. Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát – hívják fel rá a figyelmet.

Összesen 128 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hetekig nem halt meg senki most 4-5 ember naponta.

Írod: "Balfasz, a kormányod jobban elengedte a járványt, mint a svédek tavasszal. "
Nyisd ki szemed, csukd be szád!
A legfontosabb, hogy menteni kell az életeket. A betegségből meg lehet gyógyulni, de a halálból nem tudunk visszajönni.
Mortality Analyses - Johns Hopkins Coronavirus Resource ...
DEATHS/100K POP.
Sweden 57.41
Hungary 6.52
A járvány okozta mortalitás Svédországban 8,8-szor nagyobb, mint Magyarországon!

Már rég x-eltem...

... de szóljatok, ha sikerült megneveznie a bezzeg-országokat.

:))))

Namost, az a helyzet, hogy egyedül a teljes lakosság az érdekes, ill. az összhalálozások összevetése a korábbi évekével. Ha kiugrik, akkor baj van.

Statisztika hozzá:

https://www.euromomo.eu/graphs..

Ennek alapján még mindig nem állunk rosszul, de kétségtelenül drukkolhatsz annak, hogy néhány hét múlva elkezdjenek meghalni az idősek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés