Nagy-Britannia bekeményít: a Magyarországról érkezők is karanténba kényszerülnek

2020. szeptember 10. 19:33
London szigorít a beutazási politikáján: hazánkat és Portugáliát is a magas koronavírus-kockázatú országok közé sorolták.


Leveszi szombattól Magyarországot és Portugáliát a karanténkötelezettség alól mentesített országok listájáról a brit kormány.

A brit közlekedési minisztérium csütörtök esti londoni bejelentése alapján azoknak, akik szombaton brit idő szerint hajnali négy óra (közép-európai idő szerint öt óra) után érkeznek Magyarországról és Portugáliából Angliába, két hetet kell elkülönítésben tölteniük.

A brit kormány júliusban állította össze azoknak az országoknak a listáját, amelyekből karanténkötelezettség nélkül lehet beutazni Angliába. Erre a listára azok az országok kerülhettek fel, amelyekből London megítélése szerint alacsony a koronavírus-fertőzés behurcolásának veszélye.

A mentességi listán eredetileg 59 ilyen ország szerepelt, köztük Magyarország is, de a brit kormány azóta több országot levett erről a listáról, köztük legutóbb Csehországot és Svájcot.

(MTI)
 

Összesen 57 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nagy-Britannia: Magyarország 1:1.
Nincs ebben semmi különleges.

Már miért lennének fasiszták?? Én csak arra céloztam, hogy ha Magyarország sem enged be senkit külföldről, akkor ez miért furcsa Nagy-Britannia részéről??

Ehhez képest egy rokon aki külföldön él, haza szeretne jönni a meghalt édesanyja hagyatéki tárgyalására, de a korona infón azt mondták neki, hogy a két hét karantén rá is vonatkozik.
Szóval nem tudom te mit olvastál, de neki ezt mondták.

"...fölsorolja az összes olyan kivételt, az esküvőtől a temetésig az üzletiúttól a gyógykezelésig, tanulásig mindent..." írtad te.
De jelenleg nincsenek ilyen kivételek. Amikor színek szerint volt a besorolás, akkor voltak ilyenek de most nincsenek. Ezt mondták a corona infón a rokonnak aki haza akar jönni a hagyatéki tárgyalásra.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés