Pride: Van mire büszkének lenni

2020. augusztus 14. 08:05

Legyetek büszkék a többi 51 héten is, hiszen ez a nemzet csak veletek teljes.

2020. augusztus 14. 08:05
Donáth Anna
Facebook

„Minden Pride különleges a maga módján. A 25. Budapest Pride Fesztivál is az lesz. Idén először a felvonulás nélkül kell megmutatni, mire képes ez a közösség, amikor az értékeit akarja hangsúlyozni, a szolidarást megerősíteni, a mindenkit megillető jogokat kikövetelni.

Nem számítok arra, hogy mindazok, akik az elmúlt évtizedekben ezt a teljes hetet a felvonulással azonosították, idén a felvonulás elmaradásával hirtelen megértőbbek lesznek. Miközben az idei év első felében tényleg mindenki mindent »otthon, a négy fal között« csinált, nem nőtt a tolerancia a kormánypárt környékén.

De egy a fontos: ne halkuljatok el, ne bújjatok vissza a némaságba vagy a tagadásba! Ez a hét 25. alkalommal adja csodálatos bizonyítékát annak, hogy az itt élő LMBT+ emberek semmivel sem rosszabbak a heteroszexuális polgártársaiknál. Legyetek büszkék mindarra, amit ezen a héten a világnak mutattok és egymásért tesztek – és legyetek büszkék a többi 51 héten is, hiszen ez a nemzet csak veletek teljes. A ti adótokból és a ti kezetek munkájával is épül, általatok is színesebb, szerethetőbb, igazibb közösség. Tudom, hogy az elmúlt tíz évben ezt a hatalom gyakran kétségbe vonta. Elvitatja tőletek az azonos jogokat, az identitásotokat, a hazugság nélküli élet lehetőségét. Ne higgyetek nekik, és ne hagyjuk rájuk!

Sokan kérdik, mit jelent a jogállamiság. Ebben az esetben egy olyan világot, ahol nem mentegetni, csak méltatni kell a Pride-ot, mert a politika minden szereplője egyként vallja: jó, hogy van ez a hét, és jó, hogy színes egy társadalom, kötelező érzelmek nélkül.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 252 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2020. augusztus 18. 20:06
Apád is büszke lenne ha valami takarító embert seggbe kúrt volna?
Mandolini
2020. augusztus 16. 08:42
Apád még szabadlábon van?
bagira
2020. augusztus 16. 04:18
Brüsszelig futottatok a bárcáért :)
bagira
2020. augusztus 16. 04:15
Qrva kiképzésre erkölcstelen viselkedésre állatias viselkedésre büszke , firkász nyiss piros lámpás házat ott áruld magad ne a nyílt utcán .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik