Áristompárt

2020. augusztus 14. 14:31

Bán Károly
Magyar Hírlap
Az az elképesztő esemény is megtörtént életünkben, hogy Bangóné Borbély Ildikó személyében importáltunk pártelnököt Kabáról.

A szimpatizánsaink csodálkoztak: »Hülyék vagytok! Ilyen szégyent! Máshonnan hoztok ide pártelnököt« – írta Facebook-bejegyzésében Dobák István, az MSZP egyik alapítója, aki »Vörös Csepelen« a baloldal egyik ikonjának számít harminc éve. Dobák tanulságos bejegyzését a történészek figyelmébe is ajánljuk: jól mutatja be azt a folyamatot, amely a mélybe, sőt napjainkra a semmibe taszította azt pártot, amely a rendszerváltoztatást követően tizenkét évig kormányozta koalícióban Magyarországot, majd tíz év alatt lényegében megsemmisült.

Dobák főbenjáró bűne, hogy feltárta, saját vezetőik átverték a tagságot, nincsenek már sem írott, sem íratlan szabályok, az erkölcs, mint fogalom, már rég nem létezik a pártban. Megpróbált tükröt tartani saját vezetőik elé, de az MSZP-ben – Moliére után szabadon – már régesrég a »tükröt okolják, amikor (az ő) képük ferde«.

A haláltusa közben pedig már tényleg csak a még megszerezhető maradék konc számít annak az alig egytucatnyi embernek, akinek még sansza lehet arra 2022-ben, hogy a szivárványkoalícióban lapot osszanak neki az országgyűlési választáson. Dobák lefesti azt a folyamatot, hogy a helyi szervezet jelöltjét, a Munkásotthon igazgatóját alapszabály-ellenesen, előre megszervezetten, gyalázatosan és embertelenül kicsinálták, feltárja a választás manipulálását.

Az MSZP-ben elhallgatták azt is, hogy mi történt Bátonyterenyén. Ott a tagság nem volt hajlandó elfogadni a közös jobbikos jelöltet (nem azért, mert jobbikos volt, hanem mert elfogadhatatlan). Negyvenöten hagyták ott a pártot. A fantom alapszervezetek számát már hetvenre teszik. Akinek nem tetszik ez a rendszer, és szólni mer, jön a felfüggesztés, majd a fegyelmi.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.


Az idézet nem Moliére-től, hanem Gogoltól származik! A Revizor mottója.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés