Katonákat küld Franciaország a görög-török konfliktus térségébe

2020. augusztus 13. 15:58

Emmanuel Macron francia elnök aggasztónak nevezte a helyzetet, és Ankarát vádolta meg a két ország közötti viszony elmérgesítésével – írja az Euronews.

2020. augusztus 13. 15:58
null

Franciaország kiállt Athén mellett Görögország és Törökország egyre élesedő konfliktusában. Az Euronews közlése szerint Macron a Twitteren bejelentette, hogy ideiglenesen tovább erősíti a francia katonai jelenlétet a Földközi-tenger keleti medencéjében. Hozzáteszik: a páfoszi légibázison két hete állomásoznak francia vadászgépek egy Ciprus és Franciaország közötti védelmi megállapodás miatt.

Az Euronews közlése szerint Törökország szintén hadihajókat küldött a Földközi-tenger keleti medencéjébe, hogy az Oruç Reis nevű kutatóhajót kísérjék, amely athéni értesülések szerint csütörtökön ismét a görög kontinentális talapzat felé vette az irányt, hogy olaj- és gázmezők után kutasson.

Az Euronews teljes bejegyzését a témában ide kattintva olvashatja.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egyvilág
2020. augusztus 14. 13:59
Egy alapos kis összefoglaló a háborúról, arról, hogy a politikai konfliktusok kapcsán hogyan manipulálják a népet, és hogy mit lehet tenni egy békésebb világért: https://egyvilag.hu/temakep/077.shtml
scion
2020. augusztus 14. 09:40
közel van Libanonhoz is.. ez senkinek nem tűnt fel?... :D
olajfa1
2020. augusztus 14. 08:18
,?Akkor a francia katonák fogják segíteni a biztonságos Törökországból migrálókat Görögországba?... Franciaország ezt kivel egyeztette? Melyik NATO ország járult ehhez hozzá?
Akitlosz
2020. augusztus 13. 23:59
Franciaország kevesli az arab és a néger importot. A bevándoroltatást fent kell tartani, akár háború árán is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik