Miért gyűlöli a baloldali ellenzék a vidéki embereket?

2020. augusztus 10. 08:45

Azzal biztosan nem lehet szavazatokat szerezni, ha valaki a meghódítandó célcsoportot folyamatosan gyalázza és sértegeti.

2020. augusztus 10. 08:45
Kovács András
Kovács András
Facebook

„Hetek óta tűnődöm azon, hogy a baloldali ellenzéki pártok prominensei, vagy éppen háttérben lévő emberei, miért tesznek dehonesztáló megjegyzéseket a vidéki emberekre, és vajon ebből milyen politikai hasznot remélnek. Nem egyszerű erre a kérdésre válaszolni, de a baloldal vidékellenes kijelentései mögött valós ideológia húzódik, még akkor is, ha ezt nehéz is felfedni.

Az egyik legfőbb ok, hogy mára mind a világban, mind Magyarországon a baloldal nagyrészt visszaszorult a nagyvárosok világába, és mindez olyan hatást gyakorol ezen pártokra, hogy elég ha az ott lévő szavazók kívánalmainak megfelelnek. Ezek a nagyvárosi rétegek sok esetben magukhoz asszimilálták ezeket a pártokat. A nagyvárosokban élők azonban sok esetben teljesen más problémákkal találkoznak mint a vidéken élő, sokan szinte egy teljesen más világban is élnek. Ráadásul Nyugat-Európában és Észak-Amerikában a bevándorlók is a nagyvárosokban tömörülnek. Mindennek a hatása meglátszik a baloldali pártokon is. Ezen politikai erők számára mindennél fontosabb annak képviselete, hogy a nagyvárosi ember jól éljen, és ráadásul úgy éljen jól, hogy ebbe beleférjenek azok a tanulatlan tömegek is, akik sok esetben bevándorlóként érkeztek az adott országba. Pontosan ez a társadalmi helyzet, és ebből származó politikai lépések tolták el a baloldali erőket abba az irányba, hogy a vidékiek érdekét nem érdemes képviselni.

Persze azt sem szabad elfelejteni, hogy a vidéken és kisvárosokban élők jóval kevésbé vevők a különféle baloldali utópikus ideológiákra. Nem hisznek abban, hogy munka nélkül lehet komoly eredményt elérni, nem hiszik el, hogy az illegális bevándorlók tömegei pár év alatt integrálhatóak egy teljesen más társadalomba, valamint abban sem hisznek, hogy multikulturális társadalom sikeresebb lehet, mint egy nem multikulturális társadalom. Pontosan ezek azok a törésvonalak, amik szép lassan Magyarországot is keresztül fogják metszeni, sőt lehet már most is ezek a legmeghatározóbb kérdések hasonlóan sok nyugati országhoz.

A magyar baloldal egyelőre azt a stratégiát választotta, hogy mélyen lenézi, és egyben alaposan megcímkézi azokat a választókat, akik nem hisznek a multikulturális társadalom sikerében. Ez a stratégia azonban nagyon könnyen visszaüthet a 2022-es országgyűlési választáson, mert azzal biztosan nem lehet szavazatokat szerezni, ha valaki a meghódítandó célcsoportot folyamatosan gyalázza és sértegeti.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2020. augusztus 14. 09:09
"..Miért gyűlöli a baloldali ellenzék a vidéki embereket?..." EGYSZERŰ A VÁLASZ: MERT KÜLÖNBEK JOBBAK ÉS TEHETSÉGESEBBEK NÁLUK...A "BALOLDALI ELLENZÉKNÉL"! ÉS AZ IRIGYSÉG A BALOLDAL ALAPSPECIFIKUMA.
august
2020. augusztus 11. 09:30
Hetek óta tűnődöm azon, hogy a baloldali ellenzéki pártok prominensei, vagy éppen háttérben lévő emberei, miért tesznek dehonesztáló megjegyzéseket a vidéki emberekre, és vajon ebből milyen politikai hasznot remélnek. Nem egyszerű erre a kérdésre válaszolni, de a baloldal vidékellenes kijelentései mögött valós ideológia húzódik, még akkor is, ha ezt nehéz is felfedni. ----------- :))))))) Szerintem ennek a propagandafogásnak a lényege pontosan a balliberális, - valóságtól elrugaszkodott gondolkodásmódja adja a magyarázatot. -Ami a 'fészbuk világából gyűrűzik be, remekül szemlélteti eme rajz is.. --- https://pistike.hu/wp-content/uploads/2020/03/251230.png --- Az ellenzék erre játszik, -ne legyél már tanulatlan hülye fidesz szavazó, légy olyan mint a városi okosok... Szerintem ezt a mémes poént akarják kijátszani, és nem értik, hogy miért nem hat a kiszemelt célcsoportra. Mint ahogy semmit nem értenek a valóságból. Azt hiszik a humorosnak szánt, és vicces beszólásokkal politikai átnevelést képesek végrehajtani a mucsai vidéki tömegek esetében. Ha a kétfakúaknak sikerült, 4 évig közpénzből űzni mindezt, nekik miért ne sikerülhetne?
Akitlosz
2020. augusztus 10. 22:22
"A magyar baloldal egyelőre azt a stratégiát választotta, hogy mélyen lenézi, és egyben alaposan megcímkézi azokat a választókat, akik nem hisznek a multikulturális társadalom sikerében." Hinni a templomban kell. A multikulturális társadalom sikere vagyis kudarca nem hitéleti kérdés.
Akitlosz
2020. augusztus 10. 22:21
"Miért gyűlöli a baloldali ellenzék a vidéki embereket?" Azért, mert nem rájuk szavaznak, hanem magyar pártokra. Így annak a népségnek csak Budapesten és környékén van jelentős társadalmi bázisa.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik