A Politico bevette, hogy mindennapos a rasszizmus Magyarországon

2020. augusztus 10. 08:44

Magyarországon 2018-ban 11-szer számoltak be rasszista bűncselekményről, ezekből négy, azaz 4 alkalommal történt erőszakos támadás.

2020. augusztus 10. 08:44
Trombitás Kristóf
Trombitás Kristóf
Vasarnap.hu

„Meglehetősen terjengős írás jelent meg a minap a Politicóban, melyben a szerző, bizonyos Kasia Kovacs azt ecsetelgette, hogy a hazánkban tanuló feketék mindennapos rasszizmussal kénytelenek szembenézni. Kovacs természetesen azt sem felejtette el megemlíteni, hogy Magyarország radikális bevándorlásellenes politikát folytat, valamint határozottan ellenezte – és ellenzi most is – a kötelező betelepítési kvótákat.

Beszéljünk akkor a részletekről! Magyarországon 2018-ban az EBESZ/ODIHR kimutatásai szerint 194, a rendőrség felé jelentett ún. gyűlöletbűncselekmény történt, jellemzően dolog elleni erőszak. Tehát a szám, amivel dolgozunk, a 194. Egyebekben azért fontos, hogy az EBESZ/ODHR statisztikáit használjuk, mert a kimutatásaik a rendőrség számai mellett külön foglalkoznak civil szervezetek, így például a Helsinki Bizottság jelentéseivel is. Jogosan vélelmezhető, hogy ezek a magyar kormánnyal cseppet sem barátságos NGO-k nem söpörnek semmit a szőnyeg alá. Ezen független kimutatások Magyarországon 2018-ban 11-szer számoltak be rasszista bűncselekményről, ezekből négy, azaz 4 alkalommal történt erőszakos támadás.

Ugyanezen évben az EBESZ szerint Franciaországban 1838 gyűlöletbűncselekményes rendőrségi eset volt – ebből 913 rasszista indíttatásból –, Hollandiában 3299 – ebből 1442 rasszista indíttatásból –, Svédországban 5858 – ebből 3962 rasszista indíttatásból –, Németországban pedig 8113 – ebből 1995 rasszista indíttatásból. Hosszan lehetne sorolni a nyugat-európai példákat, de már ennyiből is világosan látszik: míg Magyarországon elenyésző, szinte alig kimutatható mértékű a rasszizmus, addig más európai államokban nagyságrendileg súlyosabb problémát jelent ez a kérdés. Mégis, a Politicóban nem olvasunk arról, hogy Svédországban, ahol alig valamivel élnek többen, mint Magyarországon, négyszázszor – azaz 400-szor! – több rasszista hátterű bűncselekmény történik, mint hazánkban. Arról sem olvasunk, hogy Franciaországban a 913 rasszista bűntett mellett 1944 keresztényekkel szembeni törvénysértést regisztráltak.

Ezek a Politico vagy Kasia Kovacs számára nem bírnak hírértékkel. Az viszont, hogy a Magyarországon tanuló több ezer fekete közül néhányan ocsmány beszólogatásokat kapnak – erre sincs mentség, csak értsük a különbségeket –, súlyos oldalszámokat ér Európa egyik neves közéleti lapjában. Ez a szenzáció olyan szintet képvisel, hogy Kasia Kovacs, aki saját beszámolója szerint – ezt a honlapján olvashatjuk – eddig olyan lapokban publikált, mint a Jefferson City News Tribune, vagy a Beaufort Gazette, rögvest lehetőséget kap a Politicóban. De terv, ugye, az nincs. Nem is volt, nem is lesz. Mindez csak a véletlen műve – avagy a jó szemű szerkesztőké és a magának mindig és mindenhol utat törő tehetségé. És sajnos vannak, akik ezt tényleg elhiszik.”

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2020. augusztus 14. 05:29
" A Politico bevette, hogy mindennapos a rasszizmus Magyarországon." A VALÓSÁG A POLITICO SZÁMÁRA ÉRDEKTELEN. EGY AZ "ÉRDEKES" NEKIK: MAGYARORSZÁG ÉS DR.ORBÁN BÁNTÁSA. 3 mondatot nem érdemes rájuk vesztegetni..olyannyira aljasak.
Cserna János
2020. augusztus 11. 04:33
Ezt a Sárréten is mondták gyerekkoromban a feleslegesen kötekedő, civódó emberre. De volt még cigány munka és cigányút kifejezés is. Az előbbi a tessék-lássék, alibi munkavégzést, a második a félrenyelt falatot, illetve a ferde, rosszhiszemű magatartást jelentette.
lhotx
2020. augusztus 10. 17:38
Nem idézgetni kell a Politikót, hanem visszatámadni, lemocskolni, beszennyezni, szégyenpadra ültetni, védekező állásba kényszeríteni. Ez ugyanis az ő stratégiájuk. Hogy mi legyünk azok, akik védekezni kénytelenek. EGY SZENNYLAP MIATT.
nempolitizálok
2020. augusztus 10. 15:53
Többen utálják itt a magyarokat, ahányan a négereket. Viszont tekintve az USA eseményeket, ahol a négerekre rendesen ráragadt az ottani libsi réteg, tényleg nem kívánatosak. Még alig van itt néger, de a libsik Botmixerrel az élen azonnal rávetették magukat. A cigányokra annyira nem akarják, néha egy-egy kísérlet, mert a cigányok valami okból zsigerileg gyűlölik a libsiket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik