Szintet kell váltanunk

2020. augusztus 09. 08:45

Pontosan arról kellene mindenekelőtt szólnunk, amiről a hatalom nem csupán nem beszél, hanem természeténél fogva csakis hallgathat.

2020. augusztus 09. 08:45
Losoncz Márk
Mérce

„Egyesek szerint Margaret Thatcher a követendő példa, aki képes volt az ellenfeleinek beszédmódját is megváltoztatni, rájuk erőszakolva a neoliberális premisszákat. Ezért mondhatta, hogy a legnagyobb teljesítménye az új – a neoliberális diskurzust maradéktalanul elfogadó – munkáspárt. Mi azonban inkább úgy hisszük, ha rendszerkritikát kívánunk, nem az ellenféllel közös térfélen kell játszanunk, kritikátlanul elfogadva azt, ahogyan mások meghatározzák a lehetséges témákat, és nem is az a feladatunk, hogy másokra erőszakoljuk a saját nyelvünket. Természetesen nincs okunk rá, hogy a felszíni államot, az apparátusait és a különböző nyúlványait, a parlamentáris politikát, a pártokat és az általuk propagált ideológiákat megkíméljük.

Az alrendszerek, a mélyállam és az ellenállás azonban három olyan regiszter, amelyekről a kormányzati lakájmédiában aligha hallhatunk. Márpedig pontosan arról kellene mindenekelőtt szólnunk, amiről a hatalom nem csupán nem beszél, hanem természeténél fogva csakis hallgathat. Szintet kell váltanunk, meg kell tanulnunk másról és másként beszélni. Ne fojthassák belénk a szót.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VeJoLa
2020. augusztus 10. 17:20
"Az alrendszerek, a mélyállam és az ellenállás azonban három olyan regiszter, amelyekről a kormányzati lakájmédiában aligha hallhatunk." - A kormánynak kezelnie kell ezeken alapból rejtőzködő "regisztereket", nem kiszolgálni az érdekeitet és szájízüket a kormányzati médiában! Van erre elég "független objektív" lakáj-média.
kálmi
2020. augusztus 10. 06:59
Ezeknek a libsiknek az éltető eleme az állandó ellenállás, szembenállás, szarkeverés. Képtelenek kicsit is nyugalomban, békében élni és ha valaki pofán csapja őket ezért képtelenek felfogni, hogy elég! Kuss legyen már! Ez a pofa sem tesz mást, mint ideológiákat kap elő igazolására annak, hogy de kell az állandó feszültség és a harc a nemlétező ellenséggel szemben is. Utálatos népség.
SwordFish
2020. augusztus 10. 05:37
A 21. századi Szabad Nép az a Mérce. Ahol a kommunisták buzdítanak ellenállásra.
puszika
2020. augusztus 09. 17:51
Kisfiam! Ha beléd fojtanák a szót,te TÁTOGNÁL MINT A PARTRA VETETT HAL! De nem csak te egyedül hanem az összes szellemi haverod is. MERT FOGALMATOK SINCS MIT IS AKARTOK! Csak a szájatokba rágott mantrát szajkózzátok!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik