Nagyon rossz irányba mennek a dolgok Gödön

2020. augusztus 06. 08:03

Mutassuk meg, hogy mi egy másik Magyarországot, egy másik, európai politikai kultúrát képviselünk.

2020. augusztus 06. 08:03
Niedermüller Péter
Niedermüller Péter
Facebook

„De nemcsak ott. Ami helyi önkormányzati konfliktusnak indult, mára a két legnagyobb ellenzéki párt közötti értelmetlen, nyilvánosság előtt folytatott politikai háborúskodássá fajult. Manipuláció, hamisítás, pártból való kizárás követelése – elhangzott itt már szinte minden. Közben a Fidesz nevet a markába...

Hogy ebben az ügyben mindkét oldal követett el hibákat, az nem is kérdéses. Az, hogy ki követett el nagyobb hibát, ki követte el az első hibát, ezt a kérdést nyilvánosan nem érdemes tovább feszegetni. Ha tovább folytatjuk egymás csepülését, az egymásra mutogatást, annak minden politikai hasznát a Fidesz fogja learatni. Az elfajuló konfliktus elemzését az érintett pártok megfelelő grémiumainak kell elvégezniük és ugyanott kell a tanulságokat levonni, majd a gyakorlatba átültetni. És minden erőnkkel arra kell törekedni, hogy ilyen esetek a jövőben ne forduljanak elő.

Konfliktusok persze ettől még lesznek, lehetnek más ellenzéki vezetésű önkormányzatokban is. De azokat nem így kell kezelni. A konfliktusokat helyben kell megoldani, nem pedig a nyilvánosság előtt vádaskodni. Sem az egyik, sem a másik oldalnak. Nem arra kell törekedni, hogy ki kit győz le, hanem a közös megegyezés szándékának kell győznie. A DK-nak nem a Momentum az ellenfele, és a Momentumnak nem a DK az ellenfele. Mi ugyanazon a térfélen játszunk és ezért semmi értelme egymás "rugdosásának". A demokráciát, az alkotmányosságot, a jogállamiságot csak közösen tudjuk helyreállítani.

Éppen ezért, hadd javasoljak valamit. Fejezzük ezt be, itt és most. Ne üzengessünk egymásnak, ne vádaskodjunk. Ne rontsuk tovább a jelenlegi helyzetet. Ehelyett a két párt gödi belügyekben közvetlenül nem érintett képviselői üljenek le egy asztalhoz és dolgozzunk ki egy közös protokollt az ilyen esetek, az esetleges későbbi konfliktusok kezelésére. Mutassuk meg, hogy mi egy másik Magyarországot, egy másik, európai politikai kultúrát képviselünk. Hogy mi képesek vagyunk egymással szót érteni, hogy képesek vagyunk közösen, együtt kormányozni. Már ha valóban az a célunk, hogy 2022-ben véget vessünk a Fidesz garázdálkodásának...”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 115 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lazsu
2020. augusztus 08. 13:48
Egész életében lopott, csalt, hazudott, megtévesztett. Kilőni a politikából!
Nemeth55
2020. augusztus 07. 00:53
nicht unerhebliche finanzielle Verpflichtungen gegenueber der Humboldt-Universitaet wie gegenueber KollegInnen
Nemeth55
2020. augusztus 07. 00:51
kollégákkal
kikerics
2020. augusztus 06. 21:26
Ha lehántod magadról a gyűlölködést már nem képviselsz senkit
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik