Lopni és lopni hagyni

2020. augusztus 06. 12:01

Vannak esetek, amikor jogilag nincs szó lopásról, mindössze annyi történt, hogy eltűnt néhány milliárd forint az adófizetők pénzéből.

2020. augusztus 06. 12:01
Föld S. Péter
168 Óra

„Persze, nem minden esetben, leginkább csak akkor kell félnünk a törvény szigorától, ha szerencsétlen, piti bűnözők vagyunk. Olyan szánalmas alakok, akiknek fogalmuk sincs arról, hogy milyen nagyban utazni, netán közel lenni a tűzhöz, fontos embereket ismerni, vagy legalábbis azt a látszatot kelteni, mintha ismernénk őket. Néhány százezer vagy millió forinttal nagyon kellemetlen lebukni, mert ilyen esetekben többnyire megbüntetik az embert, nagyobb tételeknél ez a veszély nem mindig fenyeget. Persze, mint mindennek, ennek is megvan az oka, mégpedig az, hogy a pitiáner elkövetők többnyire nincsenek abban a helyzetben, hogy komolyabb összegekhez vagy értékekhez hozzáférjenek, ily módon azokat ellopni sem tudják.

Arról nem is szólva, hogy vannak esetek, amikor jogilag nincs szó lopásról, mert nem vittek ki fondorlatos módon számítógépeket a parlamenti raktárból, mindössze annyi történt, hogy eltűnt sok millió, esetenként néhány milliárd forint az adófizetők pénzéből. Említhetnénk például annak az ismert politikusnak az esetét, aki nem lopott számítógépeket a parlament raktárából, viszont volt, vagy talán még most is van neki az a nem túl szerencsés ügye a magát csengeri örökösnőnek mondó Szabónéval. Ha valaki már nem emlékezne: a sajtóban megjelent és mindmáig nem cáfolt híradások szerint hősünk mintegy 800 millió forintért vállalta volna az állítólagos örökösnő 1300 milliárd forintos pénzének a kezelését.

1300 milliárd forint jóval több, mint a 14 millió, ám az említett szemmel láthatóan jól van, gyakran látjuk a televízióban, időnként meg is szólal, ilyenkor veretes magvasságokat mond, és erkölcsi magaslatokról osztja a morált. Mindezzel nem arra biztatnám a kedves olvasót, hogy nagy tételben lopjon, mert azt könnyebben meg lehet úszni, mintha csak kevés pénz, érték tapadna a kezünkhöz. Épp ellenkezőleg: véleményem szerint sem sokat, sem keveset nem illik lopni. Akkor sem, ha jó esély van arra, hogy olcsón megússza, vagy nem is ítélik el érte az embert.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pumuklik
2020. augusztus 07. 08:25
"sajtóban megjelent és mindmáig nem cáfolt híradások szerint " B+ föld s., fajtád korcs változata, fordítva ülsz a lovon! Firkászoknak kell bizonyítékkal előállni, amit a bíróság helyben hagy, utána lehet cáfolni! Bármilyen rágalmazásotokra csak beleszarni a pofátokba!
Robertoo
2020. augusztus 06. 22:12
Amit ez a sz@rdarab állít (nem állít semmit, csak utalgat valamire, vagyis sárral kenegeti a másikat) nem igaz. Szó szerint hazudik. Miért? Mert, ez a dolga, ezért fizetik.
Box Hill
2020. augusztus 06. 20:02
Vannak esetek, amikor jogilag nincs szó lopásról, mindössze annyi történt, hogy eltűnt néhány milliárd forint az adófizetők pénzéből. - írod. Ilyen például az eladósítása a társadalomnak, amiben az elvtársak mesterkednek rendeltetés szerűen.
Simon Attila
2020. augusztus 06. 18:01
Komolyan mondom, hogy a tököm ki van már ezzel a lopás vádaskodással. Amennyiben ez a baromarcú libernyáknak tudomása van arról, hogy a Fideszből valaki lop, a kormány lop, vagy Orbán Viktor lop, akkor tegyen büntető feljelentést. Évek óta ez megy. Tudják nagyon jól, hogy nincsen semmiféle lopás, különösen az Uniós projekteknél, mert ott minden egyes centtel el kell számolni. Amennyiben nem arra használja fel a pénzt a kormány amire kapja, akkor azt vissza kell fizetni. Persze, ha feljelentést tennének a ballib politikusok vagy a ballib újságírók, akkor kiderülne, hogy a vádaskodásuk nem igaz. Utána már nem lehetne mivel etetni a szavazótáborukat. Bezzeg amikor az öszödi beszédben beismerte a böszme állat, hogy miképpen szoktak lopni, akkor az ilyen újságírók cinkosan hallgattak. Igazságbeszédnek állították be a csótány beszédét. Menjen az összes a jó kúrva anyjába!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik