A gödi ügy tétje

2020. augusztus 05. 16:05

Igenis jól vizsgázunk. Még akkor is, ha a Fidesz minden aljas húzást bevet az önkormányzatok gyengítésére.

2020. augusztus 05. 16:05
Cseh Katalin
Cseh Katalin
Facebook

„Tavaly ősszel egy hatalmas felelősséggel járó felhatalmazást kaptunk a választóktól. Az önkormányzatokban országszerte megmutathatjuk, hogy hogyan tudunk kormányozni, és a Fideszes szabadrablás helyett válaszokat adni az emberek valódi problémáira.

Tavaly ősszel még nem sejtettük, hogy egy világjárvánnyal és gazdasági válsággal, és a Fidesz-elnyomás új fokozatra kapcsolásával is szembe kell néznünk (ez utóbbi volt a legkisebb meglepetés).

És igenis jól vizsgázunk. Még akkor is, ha a Fidesz minden aljas húzást bevet az önkormányzatok gyengítésére.

Az állampolgárok új, tisztességes és emberséges vezetőket ismertek meg. Felemelő volt látni a Soproni Tamás vagy Pikó András vezetésével induló szociális programokat a koronavírus-válság mélypontján. Szinte érezhető, ahogy Budapest fellélegzik a zöldebb és XXI. századibb városvezetés alatt. Rengeteg példát hozhatnék kompetens, kormányzóképes vezetőkre Bajától Miskolcig. Ők a Fidesz ellenpontjai, ők mutatják meg, hogy jobban csináljuk, mint a Fidesz.

Ami Göd városával májusban történt, a Fidesz legaljasabb húzásainak egyike. Egy ellenzéki vezetésű városról lecsatolták a Samsung-gyár területét, elvették a bevételeinek egyharmadát, hogy ezeket a bevételeket a fideszes megyei közgyűléshez csatornázzák.

Mindezt egy világjárvány közepén, amikor az emberek a helyi közösségükhöz fordulnak segítségért, egy gazdasági visszaesés közepén, amikor a szociális ellátórendszerre sokszoros teher nehezedik.

Amikor az Európai Unióban az önkormányzatoknak juttatott direkt forrásokért küzdök, a tárgyalásokon az egyik legfontosabb ütőkártyám a gödi példa - ebből a példából mindenki egyetlen perc alatt megérti, hogy hogy működik az Orbán-rendszer.

Az, hogy egyes ellenzéki pártok gödi szervezetei nem erről beszélnek, nem ezzel foglalkoznak minden munkaórájukban Balogh Csaba polgármesterrel vállt vállnak vetve, az önmagában mutatja, hogy szem elől tévesztették, mi itt a tét.

A Fidesz rémuralma alatt élő embereket nem érdeklik a pozícióharcok, nem akarnak DK-s manipulált felvételeket és kicsinyes csörtéket. Az érdekli őket, hogyan fognak egy olyan Magyarországon élni, ahol nem lopja el Mészáros Lőrinc a Balatont, ahol nem fojtják meg kormányközeli oligarchák az Indexet.

Mi, a Momentumban ezért dolgozunk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Simon Attila
2020. augusztus 06. 18:11
Rohadnál meg te rohadt magyargyűlölő hazátlan senki. Téged még hazaárulónak sem lehet nevezni, mert egy identitás nélküli féreg vagy a hülye haverjaiddal együtt. Te azért küzdesz, hogy az országnak és a magyaroknak rossz legyen. Kevert népességű Európát akartok a DK-val együtt. Amennyiben rajtatok múlna beengednétek az összes migránst. Ti támogatjátok a BLM mozgalmat is, mert vért és anarchiát szeretnétek Budapest utcáin látni, bármi áron csak Orbán megbukjon. Azért küzdtök Brüsszelben, hogy Magyarország kevesebb pénzt kapjon. Azzal etetitek a szavazóitokat, hogy azt nem az országtól veszik el, hanem Orbántól, mert az úgyis ellopja. Mintha egy uniós projekt pénzét csak úgy el lehetne lopni, amikor minden egyes centtel el kell számolni és vissza kell fizetni, ha nem úgy használják fel, vagy nem arra költik amire kapták. Persze a barom agymosott szavazóitok meg elhiszik. Remélem előbb-utóbb a megtévesztett fiatalok is rá fognak jönni, hogy milyen rohadékok vagytok és az SZDSZ sorsára fogtok jutni. A kúrva anyátokat!
Vakfolt
2020. augusztus 06. 16:37
"Felemelő volt látni a Soproni Tamás vagy Pikó András vezetésével induló szociális programokat a koronavírus-válság mélypontján." Ja, pont ezt a két kudarcos balfaszt igen felemelő látni. Göd is szép példája az osztályharcnak, ideológiamentes ősbolsi módszerekkel, mint a spanyol polgárháborúban, ahol faszisták elleni nagy harc közeiben hátulról egymást is vidáman levadászták az ettársak. A végkimentelt tekintve meg ezzel a világ persze jobban járt, de a mérhetetlen szenvedést nem ártott volna megspórolni.
olajfa1
2020. augusztus 06. 14:36
JÓL VIZSGÁZTATOK, MERT FIZETÉSKÉPTELENNÉ TETTÉTEK A GÖD-I ÖNKORMÁNYZATOT?... Te tényleg ennyire hülye vagy?
zolizolizoltan
2020. augusztus 06. 11:08
A barátaimtól ments meg Uram engem, az ellenségeimmel elbánok magam is. Sok ember dühöngött így Gyurcsány akciója után. Az aljas akcióknak nincs vége Katka, mert Gyurcsány gyárilag sunyi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik