Már a szörfözés is rasszizmus!

2020. augusztus 1. 11:41

Apáti Bence
Magyar Nemzet
Olyan már ez az egész, mintha moziban ülnénk, és hirtelen megelevenednének a legutóbbi Joker című filmben látott apokaliptikus jelenetek.

„Nem csitul az őrület Amerikában, sőt George Floyd rendőri intézkedés közben bekövetkezett sajnálatos halála miatt egyre fokozódik a téboly. Olyan már ez az egész, mintha moziban ülnénk, és hirtelen megelevenednének a legutóbbi Joker című filmben látott apokaliptikus jelenetek. Sőt még olyanabb.

Azt nagyjából egy hónapja tudhattuk meg, hogy sok egyéb mellett már a komolyzene is rasszista, hiszen csupa fehér bőrű ember műveli szintén fehér emberek szórakoztatására. Erről azért érdemes lenne azt a rengeteg kiváló ázsiai származású muzsikust és karmestert is megkérdezni, akik tehetségüknek és szorgalmuknak köszönhetően világhírre tettek szert, mert szinte biztosan különvéleményt fogalmaznának meg a kérdéses ügyben. Elég csak a legismertebb japán karmesterre, Kobajasi Kenicsiróra gondolni, de aki egy egészen picit is követi a komoly, a klasszikus zenekarok munkásságát, illetve etnikai összetételét, az pontosan tudja, hogy Ázsia csak úgy ontja magából a tehetségesebbnél tehetségesebb és technikásabbnál technikásabb zenészeket.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 46 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Visszajöttél fanyalogni?
De minek.
X

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés