Több tucat határsértőt tartóztattak fel a szlovén hatóságok a hét végén

2020. július 20. 20:42

A szlovén hatóságok 72 határsértőt tartóztattak fel a hét végén és három embercsempészt vettek őrizetbe – közölte a koperi rendőrség hétfőn.

2020. július 20. 20:42

Pénteken migránsok egy csoportjára bukkantak a rendőrök a délnyugat-szlovéniai Podgorje település közelében, vezetőjük egy 21 éves koszovói állampolgár volt. Szombaton ugyanabban a körzetben egy 44 éves ukrán állampolgár kisteherautójában 18 pakisztáni állampolgárt fedeztek fel. Egy nappal később, a Ljubljanához közeli Koseze város közelében egy 23 éves, szintén ukrán állampolgár gépjárműjében 12 pakisztáni állampolgárt találtak.

A 72 illegálisan és személyi iratok nélkül Szlovéniában tartózkodó közel-keleti bevándorló többsége afgán és pakisztáni állampolgár. Az embercsempészeket őrizetbe vette a rendőrség, és vádat emelt ellenük. A szlovén parlament által június közepén elfogadott új törvény szerint háromtól tíz évig terjedő börtönbüntetés szabható ki rájuk.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Spiltyu
2020. július 21. 15:59
Afgánok és Pakik... Szlovéniában. Beszarás... Vissza kell csapatni őket oda ahonnan jöttek azzal az üzenettel anyáiknak hogy ne szarják tele az országukat gyerekekkel mert akinek ott nem jut kaja azt itt nem biztos hogy mi akarjuk etetni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik