Ismét bezárnak az iskolák és az óvodák Hongkongban

2020. július 10. 10:46

A városban emellett egy lakóépületként funkcionáló toronyház tömeges evakuálását is tervezik, miután pénteken az ott lakók közül 11 ember vírustesztje lett pozitív.

2020. július 10. 10:46

Ismét bezárnak az iskolák és óvodák Hongkongban, miután a városban az elmúlt napokban újabb, belföldi fertőzésből eredő koronavírusos eseteket azonosítottak – adta hírül internetes oldalán a South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap. A hongkongi kormányzat pénteken jelentette be, hogy bár eredetileg meghosszabbították a tanévet, az óvodákban, az általános- és középiskolákban hétfőn mégis megkezdődik a nyári szünet. A városban emellett egy lakóépületként funkcionáló toronyház tömeges evakuálását is tervezik, miután pénteken az ott lakók közül 11 ember vírustesztje lett pozitív. A fertőzött lakók a kerületi vezetői szerint különböző emeleteken laknak, és ablakaik sem egy irányba néznek. A mintegy 1500 embernek otthont adó épület alsó emeletein idősotthon működik.

A belföldi fertőzések újbóli felbukkanása különösen azért tölti el aggodalommal a hongkongi egészségügyi hatóságokat, mert több esetben nem tudták azonosítani a fertőzés forrását, így a vírus közösségi terjedésének lehetőségétől tartanak. Egy járványgócot a város taxisai körében fedtek fel, miután nyolc sofőr fertőződött meg. A taxisokat ennek fényében a lehető legszigorúbb óvintézkedések betartására kérték, javasolva, hogy étkezzenek egyedül, kerüljék azokat a helyeket, ahol kollégáik is megfordulhatnak, és viseljenek arcvédő plexit. Hongkongban mintegy 40 ezer taxisofőr dolgozik, őket jelenleg magas kockázatú csoportként kezelik.

Az újabb esetek növekvő száma ellenére a hongkongi egészségügyi miniszter úgy döntött, hogy nem halasztják el a jövő héten kezdődő, éves könyvvásárt, de szigorú óvintézkedéseket fognak alkalmazni a fertőzés veszélyének kiküszöbölésére. A július 15. és 21. között zajló esemény Ázsia legnagyobb ilyen rendezvénye. A mintegy 7,5 millió lakosú Hongkongban csütörtökön 42 új fertőzöttet azonosítottak, ezzel a koronavírusos esetek száma 1365-re emelkedett.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik