Karácsony szerint az ingyenes parkolás miatt rossz a levegő

2020. július 7. 8:57
Az egyszemélyes döntések helytelenségét hangsúlyozta a főpolgármester.

Ezért érdemes egyeztetni, megfontolni, mielőtt valaki olyan döntést hoz, ami első látásra népszerűnek tűnik” – írta közösségi oldalán a főpolgármester, az Mfor cikkét megosztva. Az Mfor azt írja az Európai Környezetvédelmi Ügynökség adataira hivatkozva, hogy „a budapesti a legrosszabb levegő Európában a járvány után” és ezt teljes mértékben az ingyenes parkolás számlájára írja. A cikkben hivatkoznak még a Levegő Munkacsoportra és egy Financial Times cikkre, ami szerint „Budapest az egyetlen város Európában, ahol már most meghaladja a nitrogén-dioxid szint a korlátozások előtti időszakét”.

Úgy tűnik, az se az Mfor-nak, se a Levegő Munkacsoportnak és Karácsony Gergelynek sem jutott eszébe, hogy míg a parkoló autók nem bocsájtanak ki káros anyagot, addig a dugóban araszoló járművek csak úgy ontják azt magukból. Márpedig ahogy korábban mi is megírtuk, a Karácsony Gergely egyszemélyes döntése nyomán felfestetett, ideiglenes budapesti biciklisávok hatalmas dugókat okoznak a fővárosban. Ezzel kapcsolatban a Karácsony Gergely által megosztott cikk úgy fogalmaz: „a járvány magával hozta az alternatív közlekedési módok terjedését: az autók által nem használt utak helyére biciklisávokat festettek, – így tett például Budapest is a körúton.”

Összesen 277 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Világos ez mint a nap. A dugóban, az üres biciklisáv mellett veszteglő autó nem szennyezi a környezetet, a parkoló viszont ontja a füstöt. Egy csomóan meg csak azért mentek A-ból B-be, hogy ingyen parkolhassanak.

Júliustól nem ingyenes a parkolás, úgyhogy pár hét, és kiderül. Egyébként nem semmi, hogy ez a szar Mfor gyakorlatilag tényként próbálja közölni, hogy ez bizony az ingyenes parkolás miatt van.

" Egyszerűen nem értem, hogy ember hogy lehet ennyire szűk látókörű, mint TE!"

Libsi. Mégis milyen látókörű legyen, ha nem szűk?

Gondolom, hogy több P+R pakoló kellene a végállomásoknál.

Komolyan mondom ez már a komplett hülyeség kategóriája.

Oké Goldie, de mi köze ennek ahhoz, amit Karácsony mondott?

Mo.a Kárpát Medencében van, ami kifejezetten kellemes, védett terület.Ritkán törnek be orkánok etc. Egy hátránya van, az hogy a lég szennyeződés megnövekedhet, ha valahonnan nem jön be egy komoly szél, ami kisöpri a szmogos levegőt. Egyébként szokásosan a Sajó völgye a legszennyezettebb, bár a Főváros sem marad le nagyon. Ez adottság, ami ellen lehet tenni valamit ( elektromos autók terjesztése, legszennyezőbb dieselek kitiltása etc.), de teljesen megszüntetni nem.

Egy dolgot mindenki elfelejt a hollandokkal kapcsolatban. Az az ország teljesen sík, amíg nálunk csak a különösen szívósak mernek nekivágni kerékpárral pl. a Budakeszi úti emelkedőnek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés