Épp olyan irányba halad az uniós menekültpolitika, mint Orbán szeretné

2020. július 7. 20:40

Szűcs Ágnes
Index
A jelenlegi tervek szerint az Európai Bizottság szeptemberben mutatja be az európai menekült- és migrációs politikára vonatkozó új javaslatát.

„»Európa nem fogadhatja be az összes menekültet a világon. Ezért együtt kell működnünk azokkal az országokkal, amelyek otthont adnak a menedékkérőknek« – jelentette ki Ylva Johansson belügyi uniós biztos kedden. 

A jelenlegi tervek szerint az Európai Bizottság szeptemberben mutatja be az európai menekült- és migrációs politikára vonatkozó új javaslatát. De az európai belügyminiszterek videokonferenciáját követő sajtótájékoztatón elárult részletek alapján nagyon úgy tűnik:  éppen abba az irányba halad az uniós migrációs politika, amelybe a magyar kormány már évek óta szeretné terelni.

Johansson biztos és az EU soros elnökségét ellátó német kormány képviseletében Horst Seehofer német belügyminiszter is hangsúlyozták, hogy:

  • meg kell erősíteni az uniós migrációs politika külső dimenzióját
  • a migráció kiváltó okai ellen kell tenni
  • partnerségre törekedni azokkal az országokkal, ahol nagy számban élnek menekültek vagy olyan migránsok, akik Európába tartanak
  • fel kell számolni a nemzetközi embercsempész-hálózatokat.

Ennek jegyében a jövő héten Olaszországban rendeznek majd egy olyan csúcstalálkozót, ahol az uniós intézmények és tagállamok képviselői mellett az érintett észak-afrikai országok kormányai is részt vesznek. Egy héttel később pedig Bécsben a balkáni migrációs útvonal kapcsán egyeztetnek majd egymással az uniós és balkáni országok politikusai.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 74 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

csak kepesek ertelmesen is cselekedni, ha mar minden mas lehetoseget kimeritettek.

Ha jól értem, az EU kitalált egy trükkös módszert Orbán
megbuktatására. Ügyes!

Ez azért lehetséges, mert Orbán fényévvel előrébb jár az összes politikusnál.

Igen, ha jól értem a tegnapi cikket, akkor ez nem a nagy menekültügyi pálfordulás, csak manőverezés.
De erre is tagállami bojkott miatt kerülhetett sor, pedig milyen jól kitalálták a németek, hogy beengednek pár százezer migránst évente, mert öregszik a társadalom, kell az olcsó munkaerő, aztán majd ők kiszemezgetik a használhatóakat, a többit (különösen a bigott mohamedánokat, akiknél fenyeget a radikalizálódás) rátestálják a többi tagállamra, küzdjenek ők velük. És hiába magyarázták éveken át, hogy a kvóta minden problémát megold, ezek a megátalkodott rebellisek még így sem akarták elhinni.

Valóban, mennyivel másképp cseng ez, mintha azt mondta volna, hogy "Orbán mindezt már öt éve megmondta, és azóta is következetesen ragaszkodott az álláspontjához"...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés