Rendőröket ejtett túszul egy törzs Venezuelában

2020. július 05. 11:46

Hogy megkapják vezetőjük holttestét – közölte az Euronews.

2020. július 05. 11:46
null

Egy bennszülött törzs Venezuelában túszul ejtett két rendőrt és egy kormányhivatalnokot, hogy elengedésük fejében megkaphassák vezetőjük holttestét, aki koronavírus-fertőzésbe halt bele. A néhai törzsi vezetőt a hatóság már eltemette a nemzetközi egészségügyi előírások szerint. A bennszülöttek csoportjának ügyvédje azonban közölte, hogy a törzs ragaszkodik a holttesthez, hogy ősi szertartás szerint adhassa meg a végtisztességet, és nem hiszi el, hogy főnöke a fertőzésbe halt bele.

Rendőrök nem lehetnek alku tárgyai sem ebben az esetben, sem másban” – szögezte le María Paula Romo belügyminiszter. A bennszülöttek részéről viszont azt hangoztatják, hogy közösségi és kulturális jogaikat sérti, ha a hatóság bírói rendelkezésre nem hantolja ki a holttestet, és nem adja át nekik. Egyezség még nincs az ügyben – írta meg az Euronews.

(kép forrása: Euronews)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
még fokozza
2020. július 05. 15:13
Hát ha nem adják ki a holttestet akkor törzsi szokás szerint kell kivégezni a rendőröket. És az őserdőben járkáló hobbivadászokat még kegyetlenebbül. Ez háború. Ezek után. A törzsi kultúra szerint.
Starlord
2020. július 05. 13:00
Gondolom köpőcsövekkel tartják sakkban a két rendőrt és a hivatalnokot. :D
békalepcse
2020. július 05. 12:46
Ez már volt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik