Újabb baloldali álhír: álmentős után csodamasina

2020. július 4. 13:07
„Németh Athina álmentős után most ismerkedjünk meg Németh Károly tanácsadóval” – írja a Magyar Nemzet.

A módszer ugyanaz, ezúttal is a fake news minden nyilvánvaló jelét felmutató hírt állított elő a baloldali média – írja a Magyar Nemzet.

A portál arról számol be, hogy a Hírklikk.hu Kínai segédlettel verte át Orbán Viktor az egész országot?” című cikkét később a DK-s Vágó István is megosztotta a közösségi oldalán.

A friss baloldali álhír középpontjában ugyanis megint egy kalandos fordulatokban gazdag interjú áll – jegyzi meg a Magyar Nemzet. A Hírklikknek egy bizonyos Németh Károly, a Norcros Hungary Kft. állítólagos tanácsadója azt állította, hogy ma már nálunk is elérhető az a műszer, amely mindössze nyolc perc alatt kimutatja a koronavírus jelenlétét, ám „a honi egészségügy vezetői az olcsó, korszerű helyett inkább a drága, de korszerűtlen gépeket vásárolják meg”.

Németh azt állítja, hogy az olcsó és korszerű műszert Magyarországon is regisztrálták az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetben (OGYÉI). Azt is mondja, hogy beszélt Merkely Béla professzorral, Szlávik János infektológussal és Jakab Ferenc professzorral is, de ajánlotta a gépet Müller Cecília országos tiszti főorvosnak, illetve több állami kórház igazgatójának, akik „egytől egyig el voltak ájulva, és szorgalmazták, hogy mielőbb tárgyaljunk a kormánnyal”.

„Csak ígérgettek”

Arra, hogy a kormány akkor miért is nem akart rendelni a készülékből, a válasz a korrupció volt. Németh szerint ugyanis ezen a kormány tagja nem tudtak volna pénzt keresni. A férfi állítólag kereste Kásler Miklóst is, de a miniszter munkatársai egyszer sem hívták őt vissza.

A Magyar Nemzet értesülései szerint azonban sem Kásler Miklós miniszter, sem Horváth Ildikó egészségügyi államtitkár nem kapott megkeresést az említett cégtől és Németh Károlytól. Szlávik János és Jakab Ferenc pedig cáfolja, hogy pozitív véleményt mondott volna a gépről. Szlávik János kapott ugyan egy e-mailt a cég ügyvezetőjétől, de nem válaszolt rá. Az OGYÉI ügymenetkövető rendszerében és a levelezéseiben sincs nyoma a cégnek, végül Müller Cecília országos tiszti főorvos sem dicsérte senkinek a műszert, és nem is látta a berendezést.

Ott volt, amikor a kormányfő átvette a szállítmányt

Németh Károly azt is megemlíti, hogy cégén keresztül „kínai maszkot importált a magyar állammal együtt”, és azt állítja, ott volt akkor is, amikor Orbán Viktor átvette a maszkokat.

A Magyar Nemzet arról is ír, hogy a cég körül sem stimmelnek a dolgok, ugyanis a Norcros Hungary Kft.-t idén május 11-én alapították, ami azért meglepő, mert az interjúban Németh Károly által említett miniszterelnöki maszkátvétel időpontja március 24-e. Ráadásul a Norcrosban Németh Károly formálisan nem is látszik.

A cég két tulajdonosa

Az egyik egy Kovács László Imre nevű férfi, akinél egy olyan cím szerepel, ahová korábban öt másik cég volt bejelentve, melyek kényszertörléssel szűntek meg – világít rá a Nemzet. A másik pedig egy Norcros GMS Group SL nevű cég. A spanyol Norcros az elérhető adatok szerint több mint húsz éve működő cég, amely San Sebastianban, Baszkföldön egy belső udvaros társasház udvari lakásában van bejegyezve.

Végül a magyar Norcros címe is meglepetést okoz. A cég Budapest XIII. kerületében, a Lehel utca 48. 1. em. 1.-ben található, amelyet a cégadatbázis „Kika-Irodaház” néven is emleget, és több száz kényszertörlés alatt álló címet rejt. Eszerint tehát egy cégtemetőbe van bejegyezve az a vállalkozás, amelynél a HírKlikk által megszólaltatott Németh Károly tanácsadó, és amely állítólag egy nyugati kórházak által „tíz-, százezerszámra rendelt” műszer magyarországi képviselője – összegzi a portál.

Összesen 35 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezt is Németh-nek nevezik??? Nem volt gyanús senkinek?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés