Orbán Salvininek: A V4 támogatja Olaszország európai megsegítését

2020. június 15. 9:20
A miniszterelnök sms-ben üzent.

Magyarország és a V4 támogatja az EU Olaszország megsegítését célzó terveit – írta Orbán Viktor miniszterelnök Matteo Salvininek, az olasz Liga vezetőjének, sajtóinformációk szerint. Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-nek megerősítette, a magyar kormányfő telefonon üzent Salvininek a hétvégi olasz belpolitikai viták kapcsán. SMS-üzenetében Orbán Viktor arra kérte a Liga vezetőjét, hogy továbbítsa ezt a magyar álláspontot Giuseppe Conte miniszterelnöknek, valamint azt a kérését is, hogy az olasz kormányfő is támogassa a visegrádi országok törekvéseit.

Giuseppe Conte az Európai Unió vezetőivel, valamint az olasz gazdasági és társadalmi élet képviselőivel szombaton kezdett egyhetes találkozó nyitónapján felhívást intézett az olasz ellenzéki pártokhoz, amelyek távol maradtak az egyeztetésről. Conte segítségre szólította fel a találkozóról szerinte igazolatlanul hiányzó, „a visegrádi politikai erőkhöz és kormányokhoz szorosan kötődő” ellenzéki jobboldali pártokat. Olaszország nemzeti érdekeit tartva szem előtt lépjenek fel azokban az európai uniós tagállamokban, amelyeket jobboldali kormány vezet, különösképpen a visegrádi országokban, amelyek ellenzik az Európai Bizottság által javasolt irányvonalat! – kérte tőlük.

(MTI)

 

Összesen 39 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Korrekt, de Conte-nak nem hinnék.

Tegnap is megmondta Dobrev, hogy csak Europára számíthatunk és Orbán el van szigetelve.
-

Conte használja Salvinit, hogy szerezze meg a V!-ek támogatását. Ne magyarázd félre.

Nyugodj meg, tudnak róla. Az más kérdés, hogy Conte hogyan képzeli ezt a segítséget, mit szól ehhez például Renzi, aki Orbánt akarta leckéztetni, de ő került a süllyesztőbe?

Szia! Nem legitim Conte.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés