Tagadja Kocsis Máté állításait Pikó András

2020. május 14. 14:51

Kocsis Máté szerdai videoüzenetében arról beszélt, „elkótyavetyélte” Józsefváros támogatását Pikó András, a kerület „álcivil” polgármestere.

2020. május 14. 14:51

Pikó András, Józsefváros polgármestere tagadta csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetőjének állítását a kerület támogatásának elkótyavetyéléséről. Pikó András erre reagálva közleményében elsőként azt emelte ki, Józsefváros lakói a múlt héten megdöbbenéssel értesültek arról, hogy a kormány a kerületnek korábban megítélt 1 milliárd 125 millió forint fejlesztési támogatást elvonta a józsefvárosiaktól. A kerület kormánypárti országgyűlési képviselője az azóta eltelt egy hétben nem volt képes magyarázatot adni arra, hogy ebben mi az ő felelőssége – írta. „Ezzel szemben újra és újra hazugságokba keveredik”, amelyeket cáfolva a kerületi lakosokkal együtt továbbra is várja a válaszát: mit tesz a képviselő a bajba jutott józsefvárosiakért; miért vont el a kormány aránytalanul sok fejlesztési forrást a kerülettől.

Pikó András azt írta: nem igaz Kocsis Máté azon állítása, hogy az önkormányzat ne tett volna lépéseket a fejlesztési források lehívására. Nem igaz azon állítása sem, hogy a kerület nem számolt a Józsefváros számára már korábban megítélt központi költségvetési forrásokkal. Nem igaz, hogy Kocsis Mátét nem kereste a kerület vezetése – tette hozzá. Úgy fogalmazott, polgármesterként dolga a kerület bajba jutott lakosságának védelme. „Sajnálatos, hogy Józsefváros kormánypárti országgyűlési képviselője és a helyi fideszes képviselők a saját feladatukat és felelősségüket nem látják” – írta, hozzátéve: „ehelyett egy hete próbálják megmagyarázni, hogyan vettek el 1 milliárd 125 millió forintot úgy Józsefvárostól, hogy nem is vették el”. Ez a pénz a józsefvárosiaké volt: ha nem az övék lett volna, akkor a kormánynak nem kellett volna határoznia az elvételéről – szögezte le Pikó András. „A józsefvárosiak hosszú időn át emlékezni fognak arra, hogy a legnagyobb bajban hogyan árulta el és hagyta cserben őket a kormány és a Fidesz” – írta a polgármester.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2020. május 15. 02:40
PIKÓÉK CSAK TAGADNAK ÉS SÉRTEGETVE-TRÁGÁRUL MINŐSITENEK. EZ NEM KERÜL SEMMIBE-VISZONT TÖK HITELTELEN!
balbako_
2020. május 14. 16:41
Mutassa meg mikori keltű a lehívása! Ha a megvonás előtti, akkor nem kell magyaráznia, ha nem akkor kuss!
syphax
2020. május 14. 16:19
".Tagadja Kocsis Máté állításait Pikó András" MIT TEHET MÁST PIKÓ???? ELLENBIZONYITÁS NÉLKÜL TAGAD.HITELTTELENŰL TAGAD..MERT MÁST ÚGYSEM TEHET. EZ MÉG SOHA, SEMMIT NEM VÁLTOZTAT A TÉNYEN: ELBASZTA LEHIVNI A TÖMÉRDEK PÉNZT, AMIT KOCSIS MÁTÉ KILOBBIZOTT A KERÜLETNEK. AMINEK MOSTMÁR A PIKÓ HÜLYESÉGE OKÁN LŰTTEK! MIT TEHET PIKÓ? TAGAD. TAGAD.AZT KÖNNYŰ!
zakar zoltán béla
2020. május 14. 16:06
Pákó pikk dáma!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik