Kocsis Máté mondjon le!

2020. május 07. 14:55

A Fidesz bosszút áll Józsefvároson.

2020. május 07. 14:55
Pikó András

„A Belügyminisztériumtól érkezett levél arról tájékoztatja a Józsefvárosi Önkormányzatot, hogy a Kormány 1 milliárd 125 millió forint fejlesztési támogatást csoportosít át a kerülettől a járvány elleni védekezésre hivatkozva. Ez a példátlan súlyú elvonás a józsefvárosi emberektől nem indokolható az ország gazdasági helyzetével – elég itt csak arra a 9 milliárd forintra utalnom, amit a kormány a veszélyhelyzet bejelentése óta sporttámogatásokra elköltött. Az elvonás egyetlen értelmezhető indoka a Fidesz mindent felülíró politikai bosszúvágya.

A meghiúsult támogatás által érintett fejlesztések: 200 millió forint értékben bölcsőde- és óvodafejlesztés, 150 millió forint értékben a Horváth Mihály tér fejlesztése, 60 millió forint értékben a Semmelweis Egyetem II. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika előtti parkoló fejlesztése, 95 millió forint értékben közbiztonsági fejlesztések, 620 millió forint értékben önkormányzati bérlakásfejlesztések.

A történtek egyértelművé teszik, hogy Kocsis Máté, a kerület kormánypárti országgyűlési képviselője, aki alig néhány napja még úgy nyilatkozott, hogy mindent meg fog tenni a józsefvárosi fejlesztési pénzekért költségvetési tárgyalásai során, méltatlanná és alkalmatlanná vált a kerületi lakosok képviseletére. Ezért felszólítom Kocsis Mátét, hogy mondjon le egyéni képviselői mandátumáról és a veszélyhelyzetet követően jöjjön előrehozott választás a körzetben: aki becsapja, megvezeti és megrövidíti választóit, az nem méltó az ő bizalmukra többé.

Miközben a Kormány egyértelműen politikai leszámolásra használja a veszélyhelyzet időszakát, a Józsefvárosi Önkormányzat a jövőben is mindent meg fog tenni az önkormányzat működésének biztosítása, a kerületi lakosok védelme és biztonsága érdekében.”

(Facebook)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
koronaszepe
2020. május 09. 15:24
Álságos dolog az összegekkel dobálózni, amikor az összegek nagyságrendileg 80-90%-a működési költség. Ha 30 ból elvesznek hármat, akkor pont nem marad semmi, a gyengébbek kedvéért.
Krupp Skya
2020. május 08. 06:45
Jobban járt volna a nyócker, ha ezt a trógert főrabbinak választják meg, azóta tele lenne a MAZSIHISZ szaktanácsadóval meg segédrabbival.
Óbor Dezső
2020. május 08. 01:39
Te tróger szarházi, nem sokáig leszel a helyeden, te sem!
piscsik
2020. május 08. 00:15
Pikoka monnyon le!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik