A gazdaság van az emberekért, nem az emberek a gazdaságért

2020. április 6. 11:36

Bálint Botond
Pesti Srácok.hu
A kommunistáktól és a nyilasoktól a liberálisokig terjedő szivárványkoalíció minden tagja mindig is összekeverte a hangulatjavító intézkedéseket a gazdaságpolitikával.

„Folyamatosan jelenti be a kormány a gazdaságvédelmi akcióterv részleteit. Reménytelen és értelmetlen ellenzéki bírálatok következnek majd, amelyeknek az lesz a lényege, hogy sokkal több pénzt kellene elkölteni és azt nem a gazdaság újraindítására kellene fordítani, hanem segélyként odaadni az »embereknek«. A kommunistáktól és a nyilasoktól a liberálisokig terjedő szivárványkoalíció minden tagja mindig is összekeverte a hangulatjavító intézkedéseket a gazdaságpolitikával. Pontosan ugyanazt csinálnák most is, amit mindig. Eladósítanák az államot, miközben az aktuális kihívásokra nem reagálnának, és hagynák, hogy a multinacionális vállalatok kimaradjanak a válságkezelésből és persze a közteherviselésből. A gazdaság magyar tulajdonú részét pedig jó szokásuk szerint ellenségként kezelnék.

Érdemes visszaemlékezni arra, hogy a magyar baloldal a kormányzati hatalom birtokában mit kezdett a gazdasággal és hogyan kezelte a saját gazdaságpolitikája által 2002 után létrehozott gazdasági válságot, illetve mire volt képes 2008 után. Csak, hogy biztosak legyünk benne, nem kell hallgatnunk rájuk és a „közgazdász” holdudvarukra. A baloldal 2002-ben egy jelentős pluszt tartalmazó költségvetést és alig 50 százalék feletti államadósságot örökölt, és nem mellesleg tanulhatott volna abból, hogy az „orosz válságot” hogyan kezelte az első Orbán-kormány. A »száznapos program«, amelyet egyszerre lehet osztogatásnak és fosztogatásnak is nevezni, azonnal olyan aknákat helyezett el a következő évek költségvetéseibe, különösen az önkormányzatokéba, amelyek végigkísérték a nyolc éves »kormányzásukat«.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 15 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés