Az anyósom pozícióváltása semmilyen összeférhetetlenségi kérdést nem vet fel

2020. április 3. 14:06

Varga Judit
Facebook
Ami talán a legfontosabb, hogy 2012. január 1. óta, tehát az én miniszteri kinevezésem előtt 7 évvel nevezte ki a Kúria elnöke, a Kúria főtitkárának.

„Az ellenzék szerint nem létező »független« média ökle, az index ma öles betűkkel hirdeti, hogy az anyósom pályázott az Országos Bírósági Hivatal egyik elnökhelyettesi posztjára. A »független« médium, ugyan nem kérdezett meg a kérdésben, de a következőket tartom szükségesnek közölni:

Az anyósom 1984. óta dolgozik bíróként (ekkor én még óvodás voltam), sőt talán sokan emlékeznek az édesapjára, dr. Erőss Pálra is, aki legfelsőbb bírósági bíróként és egyben a Jogi Esetek című műsor szereplőjeként egy »ország jogásza volt«. Felsorolni is nehéz, hogy a 36 éves bírói pályafutása során a bírói hivatás és igazgatás hány területén dolgozott, de ami talán a legfontosabb, hogy 2012. január 1. óta, tehát az én miniszteri kinevezésem előtt 7 évvel nevezte ki a Kúria elnöke, a Kúria főtitkárának, ami a bírói hivatás egyik csúcsa és a bíróságok egyik legfontosabb igazgatási vezetői funkciója. Ezt a pozíciót töltötte be mostanáig, mindenki szakmai megelégedésére.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 134 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.


Értő olvasás!
Évek óta (2010 előtt is) jól haladt a szakmai karrierje, mostani (szintén vezető) pozíciójára 2013-ban nevezték ki.
Most menjen el árufeltöltőnek, mert a menye miniszter?

Dr. Erdős Pál

,, 1979-től legfelsőbb bírósági bíró. Ebben a minőségében vezette 1981-től az Igazságügyi Minisztérium Polgári Osztályát. Munkája mellett 1978-tól a Magyar Televízió Jogi esetek című műsorában 12 éven át állandó jogi szakértőként működött, ami óriási sikert és népszerűséget hozott számára.
1989-ben Kulcsár Kálmán miniszter és Sárközy Tamás államtitkár a munkájára nem tartott igényt.
Mint ügyvéd a rendszerváltás után néhány ,,spontán privatizált,, nagyvállalat visszaszerzésével próbálkozott. A 2006-os őszi rendőri brutalitás áldozatainak a megsegítése érdekében kollégáival és ismert személyiségekkel közösen létrehozta a Ne Féljetek Alapítványt, amely több millió forintot osztott ki azoknak, akik maradandó sérülést szenvedtek. Munkájának elismeréseképpen SZOT-díjat, Munka Érdemrendet kapott, kétszer részesült az MTV nívódíjában, továbbá megkapta az Igazságügy kiváló dolgozója és a Magyar Találmányi Hivatal kiváló dolgozója kitüntetést.
2010. október 23-án a köztársasági elnök a jogszabályoknak a széles közvélemény számára szuggesztív, kiváló retorikai képességekkel és bölcsességgel történő megismertetése és közérthetővé tétele, valamint ügyvédi, bírói és közéleti tevékenysége, életútja elismeréseként részére a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztje kitüntetést adományozta. ,,
Forrás: Wiki

At izoprének sztereospecifikus polimerizációjáról írt akadémiai székfoglaló jutott eszembe.
Írta: Elena Csauseszku
Akadémikus is vót és összeférhetetlen se vót.

Ez nem vicc!

Neki a zanyósa, a másiknak a veje, de a többinek is valamelyik valagavége ott függetlenkedik már a kondér körül.
Te meg takarodj vissza dolgozni, vagy fordulj föl!

Az a probléma, hogy hét évvel ezelőtt, 2012. január elsején, este 6 órakor Varga Judit a kinevezés időpontjában az ablak alatt sétált és tüsszentett... Érted már, f.szfej, segítettem, most már megnyugodhatsz.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés