Ezekre az ellenzéki pártokra szavaztál? Szégyelld magad!

2020. március 26. 15:28
Paranoid Android
Pesti Srácok.hu
Most gondold meg alaposan, neked tényleg ezekre az ellenzéki pártokra van szükséged?

„A Fidesz törzsszavazói és támogatói nem csak a támogatásukat vállalják fel, hanem adott esetben hajlandók választóként is viselni a felelősséget azért, amit a pártjuk csinál. Például 8 évig kibírtunk egy MSZP-SZDSZ kormányt, akikkel az ellenzéki szavazók annyira elégedettek voltak, hogy a két párt együtt ma 5 százalékot sem kapna (MSZP 4%, SZDSZ 0 (nulla) %) és be sem kerülne az országgyűlésbe. Szerinted, kedves hülye ellenzéki szavazó, szerinted sem érdemel még öt százalékot összesen se az a két párt, akiket kétszer kormányra juttattál. Akkor most hogyan bízzunk meg a választásodban?

De ezt tulajdonképpen te sem gondolod komolyan. Nyilván, aki a DK-ra szavaz és szerelmes Gyurcsány Ferencbe, az a kollégád annyira hülye, hogy rácsorog a nyála a képernyőre, és már azért sem képes elolvasni semmit, ami öt szónál többől áll. De te, aki bejársz dolgozni és onnan szinte minden délután hazatalálsz, felismered a családtagjaidat és nem veszel fel 40 %-os THM-re kölcsönt a nyaralásodra vagy a karácsonyi »ajándékokra«, te azért legalább a saját érdekeidre tudsz elemi szinten figyelni.
Most gondold meg alaposan, neked tényleg ezekre az ellenzéki pártokra van szükséged?

Olyan ellenzéki pártokra akarsz szavazni, bármelyikre, aki Gyurcsány Ferenc feleségéből csinál miniszterelnök-jelöltet? Aki beáll egy csoportképre Gyurcsánnyal? Aki az elmúlt 60 év legnagyobb válságának idején nem támogatja az alapvető válságkezelő intézkedések fenntartását?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 86 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jogos, releváns, visszafogott, száraz cikk.
Angol hidegvér, talán nem akar túl nagy sokkot, traumát helyezni a szerencsétlen bal-lib szavazókra...
Pedig a java még ezután jön, a Mindenki Budapestje főpolgármestere szerint, már most, fél évvel a hivatalba lépése után, minden üres:
"KARÁCSONY GERGELY
(24.hu)
MINDEN TERV, AMI PAPÍRON VOLT, AZ MÁR NINCS"
A város imbolygó hajléktalanokkal tele, azon kívül... semmi...

Ne egyed a szőlőt, ha az savanyú, f.szfej, ennyit sem tudsz?

Egy dologból kell kiindulni. Most az ország szavazóinak többsége egyértelműen támogatja a Kormány intézkedéseit. Ha a történelmet megnézzük, soha nem volt teljesen egységes a nemzet, de attól még fennmaradt. Gondoljunk a Szent István- Koppány harcra, az Árpád ház belviszályaira ( Salamon etc.), a török korra ( Erdély kínjában oszmán szövetséges volt), a Rákóczy szabadságharcra ( Nagymajténynél a zászlókat Károlyi tette le a Habsburg vezér Pálffy gróf előtt), a Szabadságharcra, ahol a Bécs közeli főurak az uralkodó pártján álltak etc. etc. A sort lehet folytatni, az a fontos, hogy most a bajban egységesek vagyunk, ha Béke lesz, akkor megint kezdődik az egész.

Igen, nem véletlenül írtam azt, hogy a zászlók és nem a fegyverek letételééről volt szó. De ne felejtsük el, hogy a török még az ország déli részén volt, Savoyai csak 1716. körül verte ki őket. ( A kolerát nem is említve, ami több embert vítt el, mint a harcok, azaz mindkét fél érdeke volt a harc beszüntetése. A Habsburgok feltétele igazából annyi volt, hogy Rákóczy hagyja el az országot.)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés