Az EU szerint fokozni kell a rasszizmussal szembeni fellépést

2020. március 20. 16:10
Josep Borrell szerint nagyobb szükség van a kölcsönös elfogadásra és megértésre, mint valaha.

A rasszizmussal és idegengyűlölettel összefüggő atrocitások azt mutatják, hogy fokozni kell fellépést a gyűlöletből elkövetett bűncselekmények, a hátrányos megkülönböztetés, és az intolerancia felszámolása érdekében – jelentette ki az unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője pénteken, a faji megkülönböztetés felszámolásáról szóló, március 21-én esedékes nemzetközi nap alkalmából.

Az Európai Unió nevében kiadott nyilatkozatában Josep Borrell hangsúlyozta, az Európai Unió elkötelezetten küzd a rasszizmus és az idegengyűlölet, valamint az intolerancia minden formája ellen. Kijelentette, a kölcsönös elfogadásra és megértésre sokkal nagyobb szükség van, mint valaha. Kiemelt figyelmet kell fordítani a különösen érintettek, köztük a roma, a zsidó és a muzulmán közösségek aggodalmaira. Szavai szerint az unió eltökélt szándéka, hogy egyszer és mindenkorra felszámolja az ilyen bűncselekményeket, a faji megkülönböztetés ugyanis az Európai Unió értékeivel és alapelveivel ellentétes. Minden eszközt felhasznál a faji vagy etnikai megkülönböztetést tiltó jogszabályok betartatása érdekében, illetve az ilyen megnyilvánulások felszámolására az online világban.

Az elérni kívánt cél érdekében az unió együttműködik a partnerországokkal, a civil társadalommal, az emberi jogok védelmezőivel és más nemzetközi szervezetekkel, és küzdelmet folytat annak biztosítására, hogy minden ember szabad és egyenlő legyen, azonos jogokkal élhessen, amint azt az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata rögzíti – tette hozzá Borrell.

(MTI)
 

Összesen 29 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Az elérni kívánt cél érdekében az unió együttműködik a partnerországokkal,
a civil társadalommal, az "emberi jogok védelmezőivel" és más nemzetközi szervezetekkel,
és küzdelmet folytat annak biztosítására,
hogy a roma, a zsidó és a muzulmán közösségek"
szabadon gyalázhassák az európai fehér keresztény őslakosságot!...
És 30 billió euróval támogatja őket ebben a szabadságukban, mindenekelőtt a G. Soros nevű, nem roma, nem muzulmán, de zsidó ember zsoldosait...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés