Befejezte hivatalos tevékenységét a brit királyi család képviseletében Harry és Meghan

2020. március 9. 18:30
A jövőben nem használhatják az Ő Királyi Fensége titulust sem.

Utolsó hivatalos programján vett részt hétfőn a brit királyi család képviseletében Harry herceg és felesége, Meghan hercegnő.

Harry – II. Erzsébet királynő unokája – és Meghan, vagyis Sussex hercege és hercegnője januárban jelentette be teljesen váratlanul, hogy visszavonul a brit királyi család magas rangú tagjaiként ellátott hivatalos funkcióitól, pénzügyileg függetlenné kíván válni, és ezentúl idejük nagy részét Kanadában töltik.

Nem sokkal később az udvar hivatalosan is közölte, hogy a hercegi házaspár a monarchia hivatalos programjaiban márciustól nem vesz részt, közpénzellátmányban nem részesül, és a királynőt sem képviselhetik hivatalos fórumokon. Harry és amerikai felesége a jövőben nem használja az Ő Királyi Fensége (His/Her Royal Highness, HRH) titulust sem, amelyre Harry az uralkodó egyenes ági leszármazottjaként, Meghan hercegnő pedig Harry feleségeként tarthatott igényt.

Mindez március 31-én válik hivatalossá, ám a házaspár hétfő délután teljesítette utolsó hivatalos megjelenési kötelezettségét: mindketten részt vettek a Nemzetközösség napja alkalmából a londoni Westminster-apátságban rendezett nagyszabású ceremónián. A rendezvényen jelen volt II. Erzsébet királynő, a Nemzetközösség vezetője, aki hamarosan 94. születésnapját ünnepli, valamint Károly trónörökös, Harry édesapja és Vilmos herceg, Harry bátyja, aki majdan szintén az Egyesült Királyság uralkodója lesz.

Harry és Meghan a hétfői londoni ceremónia után hamarosan visszautazik Kanadába és a jövőben valószínűleg csak szórványosan lesz látható a nagyközönség számára, bár udvari illetékesek szerint ezután is gyakran megfordulnak majd az Egyesült Királyságban.

(MTI)

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Így jár az a férfi, aki egy balos amerikai nőt vesz feleségül. Pincsi!

Jók a meglátásaid, de ügyelni kell, hogy maradjunk a helyes arányoknál.
Valószínű, igen macerás, sőt, nehéz lehet a királyi etikett szerint élni, betartva azokat, és folyamatosan megfelelni.
Így én bizonyos fokig megértem a két fiatalt, bár egyiküket sem kedvelem, enyhén szólva.
Valószínű, a monarchiáknak, főként a britnek valamiféle hibrid megoldásokon kellene elgondolkodniuk, ami előnyösebb lenne az alattvalóknak úgy mint a királyi háznak.
Ami abból állna: minden év naptárában előre bejelölni azokat a napokat, amikor a királyi főrend köteles a protokoll szerint viselkedni, megjelenni, ecetera, de a többi napokon ilyesmire nem kötelezhető, ergo: ezekben a közbeeső időszakokban élhessen úgy, mint bármely más civil alattvaló.

Amit írtá,l engem igazolt, tudtodon kívül.
Éljen emberként, és a királyi napokon királykánt.
Ennyi.
Ekkor nem lesz üres és a Givenchy helyett felhúzhat akár farmerpólót, gumicsizmával, ha akarja.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés