Erdogan tanácsadója: Tizenhat alkalommal harcoltunk Oroszországgal, megtehetjük újra

2020. február 28. 22:10
Figyelmeztette az oroszokat Erdogan tanácsadója az idlíbi konfliktus eszkalációját követően.

Recep Tayyip Erdogan török elnök tanácsadó testületének tagja utalást tett arra, hogy Ankara készen áll akár háborúba is lépni Oroszországgal, azt követően, hogy fokozódtak a feszültségek a szíriai Idlíb tartományban. Mesut Hakki Casin, aki a Törökország Biztonsági és Külpolitikai Testületének a tagja úgy fogalmazott: „A múltban 16 alkalommal harcoltunk Oroszországgal és újra megtehetjük” – azt követően, hogy az oroszok által támogatott szíriai kormány erői légicsapást mértek számos területre Idlíb tartományban, melynek következtében 33 török katona is életét vesztette. A tisztviselő rámutatott az Oroszország területén élő jelentős muszlim lakosság potenciáljára is. Mint kijelentette, Oroszország „belülről törhet össze”, ha Moszkva és Ankara között fegyveres konfliktus alakul ki.

A NATO sürgős ülést tartott pénteken a helyzet megvitatására Törökország kérésére. Az ankarai tisztviselők megígérték, hogy megtorolják a szíriai kormányerők lépését Damaszkuszban, miután megtámadták csapatait.

Moszkva ezzel párhuzamosan kijelentette, hogy a szíriai hadsereg visszatartja a Hayat Tahrir al-Sham (HTS), az Al-Kaida utódjaként szolgáló terrorista csoport támadásait és hogy Ankara nem értesítette őket arról, hogy személyzetük jelen van a térségben.

Az elmúlt hetekben fokozódott a feszültség az észak-szíriai Idlíb tartományban, mely a kormányellenes erők utolsó fellegváraként szolgál. Ankara azzal vádolta a damaszkuszi kormányerőket, hogy megsértették a tűzszünetet és részt vettek civilek bombázásában, míg Oroszország szerint Törökország kudarcot vallott azzal az ígérettel, hogy megtisztítja a területet a dzsihadistáktól.

Oroszország és Törökország számos nagy háborút vívott a 16. század óta. A két nemzet utoljára az I. világháború során harcolt egymással.

Összesen 68 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az összes meccs döntetlen volt eddig, az oroszok semmit sem értek el.

Két működésképtelen, szar országról van szó, amelyek mindent szétkúrnak, amihez hozzáérnek. Az egyetlen reménységünk, hogy most egy ideig 1000 kilométernél nem leszünk közelebb egyikhez sem.

Lemaradt a legújabb furfang: Líbia.

Egyébként, ha a törökök erőforrásokat csoportosítanak át az oroszok
ellen, akkor az eddig leszedált kurdok föl fognak élénkülni.

Ami itt folyik az egy szájkarate, a valódi cél Nyugat Európa
összeroppantása kartellben. Nagyon úgy fest, hogy sikerülni fog.

Katonai erő szempontjából a három legerősebb európai ország:

1.-2. helyezett megosztva: Usa és Oroszország.
3. helyezett: Izrael.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés