Moszkva szerint nem hajtottak végre légicsapásokat Idlíbben

2020. február 24. 22:02
Az orosz védelmi minisztérium szerint szándékos félretájékoztatás történik.

Az orosz védelmi minisztérium hétfőn cáfolta az angliai székhelyű Szíriai Emberi Jogok Megfigyelőközpontjának (OSDH) jelentését, miszerint az orosz légierő bombázott volna két települést az északnyugat-szíriai Idlíb tartományban.

Nem felel meg a valóságnak az úgynevezett Szíriai Emberi Jogok Megfigyelőközpontjának a jelentése, hogy az orosz légierő állítólag csapást mért volna február 24-én az Idlíb tartományban lévő Kanszafra és al-Bar településekre. Az orosz légierő repülőgépei nem hajtottak végre harci feladatot 2020. február 24-én az említett térségekben” – hangsúlyozta a tárca. A damaszkuszi vezetéssel szövetséges Oroszország védelmi minisztériuma szerint az OSDH jelentése szándékos félretájékoztatás.

Oleg Zsuravljov ellentengernagy, a szíriai szembenálló felek közötti megbékélés előmozdításáért felelős orosz központ vezetője hétfői sajtótájékoztatóján közölte, hogy a Szíriában állomásozó orosz katonák és szövetségeseik folytatják a tavaly októberben született orosz-török memorandum rendelkezéseinek végrehajtását. Hozzátette: ennek keretében az elmúlt 24 órában sor került egy újabb orosz-török járőrözésre Haszeke tartományban.

A TASZSZ orosz hírügynökség szerint a kormányellenes erők által ellenőrzött szíriai Idlíb tartományban a helyzet azután éleződött ki ismét, hogy az orosz és a török hadsereg megpróbált érvényt szerezni a fegyvernyugvásnak, ám a terroriták támadásai felélénkültek. Recep Tayyip Erdogan török elnök múlt héten közölte: csupán idő kérdése, hogy a török hadsereg új hadműveletet kezdjen Szíriában.

(MTI)

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés