Polgármesterek: DK szerint pártja vonzó, Molnár bizalmi válságról beszél

2020. február 22. 16:43

Nem csitulnak az indulatok az anyapárt és a belőle kiszakadt párt közötti legújabb konfliktusban.

2020. február 22. 16:43

A DK EP-képviselője, politikusa szerint a pártot körülölelő pezsgés késztethette csatlakozásra Kiss Lászlót és Szaniszló Sándort, nem pedig valamiféle mézesmadzag. „Tényleg arról szól a dolog, hogy az elmúlt hónapokban, egy évben pezseg a DK körül a politikai levegő, és ennek nagyon örülök.”

DK megérti a csalódottságot

Hozzátette: szerinte kifejezetten nagy siker, hogy egyre több embert tudnak meggyőzni arról, hogy velük és a politikájukkal tartsanak. Tóth Bertalan kifosztásos szavaira úgy reagált: nincsen stratégiájuk más pártok kifosztására, de hozzátette, a Fideszt csak együtt tudják leváltani. „Egy nagy feladatunk mégis csak van: hogy 2022-ben leváltsuk a Fideszt. És nincs olyan ellenzéki párt, aki erre egyedül képes lenne.” Szerinte ez most a legerősebb politikai parancs az ellenzéki oldalon.

A várható következményekkel kapcsolatban elmondta: megérti a csalódottságát a szocialista pártnak, de nem hiszi, hogy olyan drámai hatása lenne a történéseknek az ellenzéki összefogás szempontjából, ami a műsorvezető szerint akkor tud működni, ha nincs konfliktus az ellenzéki pártok között. Kiért a DK konzultációjára is, szerinte éppen az embereknek kell megmondania, hogy milyen együttműködésben kell a pártoknak folytatniuk egy esetleges választási sikerhez.

Molnár: Etikátlan lépés volt

Az MSZP budapesti politikusa szintén az ATV vendége volt pénteken: ő személyesen a két volt párttársában csalódott, nem a DK-ban. „Természetesen a két polgármesterben, személyesen így érzek, az aktivisták, párttársak így gondolják, akik azért küzdöttek az elmúlt 10-20 évben, hogy a magyar szocialista pártban ez a két politikus sikeres legyen” – válaszolta arra a kérdésre, hogy kiben csalódtak. Szerinte a DK-val kapcsolatban annyit kell végiggondolni, hogy hova vezethet, ha egyik pártból a másikba igazolnak át emberek, ugyanis a 2022-es közös cél elérése alatt egyvalaminek nem szabad kialakulnia. „Nem szabad olyan helyzetnek lennie, hogy bizalmi válság alakuljon ki, ezért azt kezdeményezem, hogy a jövő héttől legyen egy ilyen ellenzéki, köztársaságpárti egyeztetés ilyen ügyekben.”

Úgy fogalmazott, ha valaki menni akar, akkor az mehet, tehát ez nem az „engedélykérés” fóruma lesz, csak legyen egy előzetes tájékoztatás, hogy „lényegében” ne a sajtóból értesüljenek az ilyenekről a pártok.

(Mandiner)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makapaka2
2020. február 25. 10:10
Politikai szélhámosok. Magyarország szégyene, hogy egy Apró- Dobrev szellemi örökös, és Az alkoholista szemkilövető Gyurcsány , lehetnek az ellenzék vezetői.
nyugalom
2020. február 23. 20:41
Ez a kiss olyan, mint kinézete! A Társaskörben volt egy előadás - Szent Efrém Férfikar koncertje -, ez az alak a feleségével az első sorban ült! Megdöbbenve hallgattuk, hogy Bubnó T. köszöntötte, a szünetben rettentően, negédesen társalogtak. Az asszonyhoz senki nem szólt, senki nem törődött velük! Ki is ez az alak?
nyugalom
2020. február 23. 20:32
Ez a két proli remekül passzol ehhez az egyre terebélyesedő ávósdobrevhez!
nyugalom
2020. február 23. 20:32
Ez a két proli remekül passzol ehhez az egyre terebélyesedő ávósdobrevhez!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik