AKK: A Nyugatnak szakítania kell a tétlenkedéssel és a panaszkodással

2020. február 16. 9:16
A Nyugat ellenfelei cselekvőképesek, tettre készek, a katonai erő alkalmazásától sem riadnak vissza – hangsúlyozta Kramp-Karrenbauer a Müncheni Biztonságpolitikai Konferencián.

Szakítania kell a Nyugatnak a tétlenkedéssel és a panaszkodással, mert ellenfelei mozgásba lendültek, és új viszonyokat teremtenek a világpolitikában – hangsúlyozta a német védelmi miniszter szombaton az 56. Müncheni Biztonságpolitikai Konferencián (MSC).

Annegret Kramp-Karrenbauer kiemelte, hogy a Nyugat nemcsak országok közössége és egy égtáj, hanem egy eszmerendszer, amely a szabadságon alapuló társadalom, az emberi jogok, a jogállamiság, a hatalmi ágak szétválasztása és a partneri kapcsolatokra épülő nemzetközi rend eszméit foglalja magában.

Ezt az eszmerendszert világszerte kihívások érik, és nem csupán ideológiailag és „papíron”, hanem „egészen konkrét” formában. Ezt mutatja az ukrajnai Krím félsziget nemzetközi joggal ellentétes bekebelezése Oroszországba és az iszlamista terrorizmus támadásainak sora – mondta.

A Nyugat ellenfelei cselekvőképesek, tettre készek, a katonai erő alkalmazásától sem riadnak vissza, a Nyugat viszont csak saját gyengeségeit boncolgatja és másokra panaszkodik. Ezen sürgősen változtatni kell – tette hozzá a miniszter.

(MTI)

Összesen 81 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

AKK megbukott, most mit szövegel?
A Krim félsziget tatár illetve később orosz fennhatóság alá került. Lakói ma többségben oroszok.
Ukrajna részéve csak egy önkényes hruscsovi intézkedés tette.
Felesleges ebbe a Nyugatnak beavatkoznia.
Az un. katonai problémát a NATO keleti terjeszkedése okozta, pedig Gorbacsovnak azt ígérték, hogy a volt szoc. országokat nem vonják be a NATO kötelékébe.

Válaszok:
Csigorin | 2020. február 16. 13:49

Ezt az eszmerendszert világszerte kihívások érik, és nem csupán ideológiailag és papíron, hanem egészen konkrét formában. Ezt mutatja az ukrajnai Krím félsziget nemzetközi joggal ellentétes bekebelezése Oroszországba és az iszlamista terrorizmus támadásainak sora.

Ez az eszmerendszer az Európát naggyá tevő eszmerendszer felszámolására épül, a világban erős akar lenni, miközben Európát csak gyengíti. Az iszlám azért meri Európát és az erőltetett eszmét kikezdeni, megtámadni, mert nem kap megfelelő választ. Azon pedig nincs mit csodálkozni, hogy ha Ukrajnát a NATO tagsággal orosz ellenes felvonulási területté akarják tenni, akkor Oroszország megvédi az ukrán területen lévő egyetlen Fekete tengeri bázisát, ahonnan ki tud jutni a Földközi tengerre. Az elég érdekes lenne, ha a szevasztopoli támaszpont egyszer majd NATO fennhatóság alatt lévő területen működne, lényegében a NATO-tól függene. Ezt a provokációt más nagyhatalom sem hagyta volna válasz nélkül.

Válaszok:
Csigorin | 2020. február 16. 13:48

"Nyugat viszont csak saját gyengeségeit boncolgatja és másokra panaszkodik"

Tévedés. Nyugat saját magát szalámizza fel és ebben előjárnak a fejlett nyugat európai országok.

Válaszok:
pollip | 2020. február 17. 5:43

"Annegret Kramp-Karrenbauer kiemelte, hogy a Nyugat nemcsak országok közössége és egy égtáj, hanem egy eszmerendszer, amely a szabadságon alapuló társadalom, az emberi jogok, a jogállamiság, a hatalmi ágak szétválasztása és a partneri kapcsolatokra épülő nemzetközi rend eszméit foglalja magában."

Azért, ezt a mondatot érdemes lenne egy kicsit "szétszálazni"!

Én is erre gondoltam. Meg arra, hogy olyan mintha egy hazai balos eszmefuttatás lenne /például, olyan "lendvaiildikós/. Amikor úgy beszélünk, hogy konkrétan ne derüljön ki semmi, hogy most tulajdonképpen, megyünk, vagy jövünk?

Amerikai zaszlokkal a hata mogott szovegel? ennel meg a szovjetek is jobban adtak a latszatra bazdmeg...

ja ha mar Amerika: azok a Brit birodalombol jogellenesen kivalt szeparatistak milyen jogon is szovegelnek?

a felteteles mod nem is szukseges, lasd a kubai valsag.

kellett is annak a mocskos arulonak barmit igerni... tette amit ameeikai gazdai parancsoltak neki

Mondja ezt francia, brit és

Mondja ezt francia, brit és amerikai zászlók előtt. Ebből látszik, hogy Németország még megszállás ország.

Vajon kit értett bele a nyugatba?
Szerintem minket nem:-)
Tehát szerinte mi normálisak vagyunk

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés