Ózd: több mint ezer ember megélhetése veszélyben, de a Fidesz csak hallgat

2020. február 14. 10:29

MSZP
MTI-OS
A Fidesz korábban nagyon gyorsan tudott lépni a munkavállalók érdekében, amikor a Mátrai Erőmű átvételéről volt szó.

„Miután kiderült, hogy az ózdi ABB-gyárat bezárja a tulajdonosa az Orbán-kormánynak azonnal lépnie kellett volna. Fel kellett volna vennie a kapcsolatot az önkormányzattal és mindent meg kellett volna tennie, hogy megnyugtassa a lakosságot, hiszen több mint ezer ember megélhetéséről van szó.

A Fidesz korábban nagyon gyorsan tudott lépni a munkavállalók érdekében, amikor a Mátrai Erőmű átvételéről volt szó, most azonban mélyen hallgat. Miért? Talán az ózdi 1200 munkahely kevesebbet ér a fideszes politikusoknak? Nem a haverok és a multik érdekeit kellene szem előtt tartania a kormánynak, hanem a dolgozókét.

Itt lenne az ideje, hogy a Fidesz a munkavállalókat tekintse stratégiai partnerének. Palkovics Lászlónak pénteken végre valamit mondania kell annak az 1200 embernek, akiket a gyár bezárása közvetlenül érint. A kormánynak pedig az Országgyűlésben kell válaszokat adnia arra, hogy hogyan akarja kezelni a helyzetet.”

Összesen 37 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az MSZP hazudik.

Az ABB a gyárbezárással érintett dolgozóknak támogatást kíván nyújtani, amely meghaladja a Munka törvénykönyve által előírt szolgáltatásokat.

A vállalat szorosan együttműködik majd a munkaügyi hivatallal, hogy segítse dolgozóinak elhelyezkedését az ABB valamelyik másik magyarországi telephelyén vagy a térség más vállalatainál, illetve hogy támogassa a szakmai átképzéseket, vagy akár a saját vállalkozások indítását.
https://www.youtube.com/watch?..

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter tárgyalást kezdeményez az ózdi ABB-gyár év végéig tervezett bezárásával kialakuló helyzet rendezéséről a helyi vezetőkkel. Az egyeztetések célja, hogy a társaság munkavállalói mielőbb új állást találjanak - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium.
https://www.portfolio.hu/gazda..

Csalódott fideszes?
Talán Hazug DáKós.

A kapitalizmusban a tulajdonosok döntenek gyárak nyitásáról és zárásáról.
Jól néznék ki, ha mások döntenének.

Ha Mészáros megvenné, akkor meg az lenne a baj.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés