Vállalhatatlan Niedermüller Péter rasszista nyilatkozata

2020. január 28. 10:47

Századvég Alapítvány
Közlemény
Tordai Bence helyeslő gesztusa sem elhanyagolható körülmény a rasszista mondatok elhangzásakor.

„A Századvég Alapítvány morálisan vállalhatatlannak tartja Niedermüller Péter ellenzéki erzsébetvárosi polgármesternek az egyik kereskedelmi televízió január 23-i műsorában tett rasszista nyilatkozatát, amelyben az ellenzéki politikus »rémisztő épződménynek« nevezte a fehér, keresztény heteroszexuális embereket.

A nyilatkozat szó szerint így hangzott: »Hogyha megnézzük azt, hogy mi marad, ha lehántod ezeket a gyűlöletvalamiket, ugye fölsoroltuk: a nem magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a nem tudom én, mik; akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen: ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak – meg azért nők is vannak közöttük. Ez a családelképzelés. Ez azért borzalmas, mert ha megnézzük, hogy a világon mindenütt az úgynevezett fehér nacionalisták miből állnak össze: ebből – mondom csöndesen nektek.«

Niedermüller Péter ezen megnyilvánulásával vállalhatatlan és egy demokratikus jogállamban elfogadhatatlan nézeteknek adott hangot, ráadásul beszélgetőtársa, Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője helyeslő gesztusa sem elhanyagolható körülmény az idézett rasszista mondatok elhangzásakor.

Rasszista az, aki az emberek külső tulajdonságait oly módon kiemeli, hogy azokhoz még morális, társadalmi vagy politikai különbségeket is hozzárendel; és ily módon a kiemelt tulajdonságaik alapján, például bőrszín vagy más biológiai karakterisztikum szerint önkényes hierarchiát állít fel. Márpedig Niedermüller Péter ezt tette: tudatosan és vállaltan elkötelezte magát egy csoport, a fehér, keresztény, heteroszexuális közösségek negatív diszkriminációja mellett, azok említett, veleszületett genetikai tulajdonságai, adottságai alapján.

A Századvég Alapítvány elutasítja a faji alapú megkülönböztetést a magyar politikában, ennek a megközelítésnek a II. világháború óta nincs helye, sem kultúrája a hazai politikai közbeszédben. Különösen szomorú aktualitás az erzsébetvárosi polgármester rasszizmusa kapcsán, hogy éppen 75 éve, 1945. január 27-én szabadították fel a birkenaui és auschwitzi koncentrációs táborokat.

Hazánkban az egyenlő bánásmód kérdése többszintű szabályozásban ölt testet: nemzetközi egyezmények (például a New Yorkban 1965-ben aláírt a faji megkülönböztetés valamennyi formájának kiküszöböléséről szóló törvényerejű rendelet), uniós aktusok és belső jogszabályok révén. A legfontosabb belső jogforrásunk, az Alaptörvény a XV. cikkében deklarálja a törvény előtti egyenlőség elvét, valamint a diszkrimináció tilalmát: »Magyarország az alapvető jogokat mindenkinek bármely megkülönböztetés, nevezetesen faj, szín, nem, fogyatékosság, nyelv, vallás, politikai vagy más vélemény, nemzeti vagy társadalmi származás, vagyoni, születési vagy egyéb helyzet szerinti különbségtétel nélkül biztosítja.« Az Alaptörvény XV. cikk (1) bekezdése tartalmazza az általános jogegyenlőségi szabályt, amely a jogrend valamennyi szabálya tekintetében azért biztosítja az egyenlő kezelés követelményét, mert az egyenlőség végső alapja az egyenlő méltóság.

A diszkrimináció-tilalom olyan élethelyzeteket ölelhet át, amelyekben az emberek önazonosságát, identitását meghatározó lényegi tulajdonságuk miatt előítélettel, vagy társadalmi kirekesztéssel néznek szembe. Vagyis a diszkrimináció-tilalom elsődlegesen a társadalom személyben rejlő és tetszés szerint nem változtatható tulajdonság mentén elkülönülő csoportjainak védelmét szolgálja.

Egy választott politikai tisztségviselőnek – legyen az polgármester, illetve országgyűlési képviselő – minden körülmények között, az Alaptörvény, valamint egyéb szabályozó jellegű jogi és etikai normák szellemében és azok tiszteletével kell eljárnia.

Egy polgármester is morális felelősségvállalással tartozik a társadalom egésze részére közéleti megnyilvánulásaiért vagy a beszédeiért. Amiként volt európai parlamenti képviselőként is szem előtt kellene tartania az emberi jogok alapelveinek érvényesülését, és soha nem támaszkodhat érveléseiben faji jellegű, veleszületett biológiai karakterisztikumra utaló megkülönböztetésre.

Budapest, 2020. január 24.”

Összesen 135 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Niedermüller Péter csak egy a sok közül.
Akik az új Sargentini jelentés írták:
Bajomi Iván, Bozóki András, Csáki Judit, Enyedi Zsolt, Vásárhelyi Mária, stb
Forrás: https://hvg.hu/itthon/20200128..

Természetesen a HVG firkászai szerint ők azok a függetlenek akik ........

"de cukik, ahogy hiénaként veti rá magát minden fideszes zsebgittegylet erre a hülyére :)))"

A hülyére??? Elgondolkozni is lehet szavaidon: Niedermüller egyébként valahogyan demokratikusan megválasztott polgármester:
Talán az a szavazótömeg volt cuki hülye tömeg amelyik polgármesterré választotta? Nemdebár így gondolod amikor - helyesen (cukin :-D ) - lehülyézed Niedermüllert. :-)

Mi kifogásod van neked NP ellen, te "pogány kettes-szülő" ? :-)) Buta/hülye mert netán elhamarkodta talán a genderideológiai full-kretén baromság direktiváiknak kikotyogását??

Ebben hülye a Niedermüller ugye? :-D

Hülye vagy :-)

Mondott valamit az idézőjeles nick? Olybbá tűnik az idézőjeles nick emlékezőképessége gyenge, hiszen valamiféle viszontvádaskodást akart kommentként, de aztán valami megfoghatatlan semmi lett.
Kérsz a kommentjéhez videolinket? :-D
(Előkeresem aszociative :) .)

És a riporterek? Van még munkájuk?

Amennyiben az ügyészség nem tesz feljelentés Niedermüller ellen közösség elleni izgatás vádjával, akkor holnaptól nem lesz morális alapunk tiltani az antiszemita közbeszédet, naponta zsidózhatnak. Ez kell nekünk? Te idióta.

Nagyon viccesek a provokációs kísérleteid. (-::

Apropó. Hol van Orbán és a Fidesz tiltakozása? Hol van Polt Péter, mikor indul az ügyészségi eljárás közösség elleni izgatás vádjával? Mikor határolódnak el az ellenzéki pártok a rasszista Niedermüllertől?

Elítélem, ha bárkit is bőrszíne, kinézete alapján ítélnek meg, illetnek jelzőkkel.

Jelen esetben a képen szereplők és az Általad említettek között a legfőbb választóvonal a hazáról, a családról, a vallásról, az identitásról, a kulturális gyökerekről, azok tiszteletéről, a hazával szembeni kötelmek megítéléséről alkotott eltérő vélemény.

Német Szilárd és a többi konzervatív, hazáját, vallását, családját, múltját és jelenét, identitását képviselő emberek javára billen erősen a mérleg.......

Valaki megtudná mondani, hogy mi ez a 400 karakter pirosban, majd a végén 2 karakter? Ez a mandiner, vagy a szolgáltató cenzúrája?

Köszi. Dühömben már arra sem figyeltem, hogy a "meg tudná mondani" a helyes. De azt is kiírta, hogy 2 karaktert engedélyez, ez miért van, ez csak cenzúra lehet. Tegnap írhattam hosszabb megjegyzést, tegnap még nem volt erre törv

Köszi. Dühömben már arra sem figyeltem, hogy a "meg tudná mondani" a helyes. De azt is kiírta, hogy 2 karaktert engedélyez, ez miért van, ez csak cenzúra lehet. Tegnap írhattam hosszabb megjegyzést, tegnap még nem volt erre törv

Válaszok:
ÁrPi | 2020. január 28. 16:57

(Megjegyzésem zárójelben: Én nem szeretek és nem is szoktam "pirézezni-kazározni-zsidózni", s itt sem tettem...)

Azt írod fentebb az egyik kommentedben kérdésedként:
" Mikor határolódnak el az ellenzéki pártok a rasszista Niedermüllertől?"

Ennek fényében ha nem ellenkezel akkor értelemszerűen kiegészítve próbálom értelmezni az alább idézett mondatodat:

"Amennyiben az ügyészség nem tesz feljelentés a Századvég Alapítvány ellen közösség elleni izgatás vádjával, "

ITT ehelyett bizonyára -de a konfúziód miatt NAGYBETŰSEN kiemelem a következőekben
(és kérlek írj IGENT vagy NEMET) - azt írtad volna inkább hogy

" Amennyiben az ügyészségEN nem tesz feljelentést a Századvég Alapítvány NIEDERMÜLLER ellen közösség elleni izgatás vádjával, AKKOR etc.etc.etc. "


KONFÚZ a kommented mondata! IRD kérlek le ismét, úgy van-é ahogy értem , VAGY úgy ahogy először írtad le.

Válaszok:
Türelem | 2020. január 28. 17:00
Türelem | 2020. január 28. 17:00

Ernő!

megtudnád mondani, hogy mi történt, a Momentum kapcsán tett megjegyzéseimet, s most az ittenieket is meghamisítja valaki, teljesen az ellenkezőjére fordítva a mondanivalómat. Ez hogyan fordulhat elő? Ki a felelős? A mandiner?

Válaszok:
ÁrPi | 2020. január 28. 17:04

Elnézésedet kérem. Kétféle "Türelem" van jelen ebben a mandinerkommentmezőben.

-az egyik TE , kilenezernyolcszázvalahány kommenttel:
https://mandiner.hu/felhasznal..

és egy új , felforgató , tizenegynéhány kommenttel:

https://mandiner.hu/felhasznal..

Mocskos gazemberek vagytok, átírjátok a kommentjeimet, ha a mandiner nem lép fel ez ellen, mehet a kukába. Csak megerősítetek abban, hogy a zsidóság árulónak tartsalak titeket.

Válaszok:
ÁrPi | 2020. január 28. 17:07

Mocskos gazemberek vagytok, átírjátok a kommentjeimet, ha a mandiner nem lép fel ez ellen, mehet a kukába. Csak megerősítetek abban, hogy a zsidóság árulónak tartsalak titeket.

Szerintem egyértelműen a Mandiner stábtól független , külső "beszélgetésösszekuszáló" felforgató pihentagyúak szórakozása az amit elsznvedsz ebben.

Kétféle "Türelem" van jelen ebben a mandinerkommentelő"térben".

-az egyik TE , kilenezernyolcszázvalahány kommenttel:
https://mandiner.hu/felhasznal..

és egy új , felforgató , tizenegynéhány kommenttel:

https://mandiner.hu/felhasznal..

Én NEM , én szabadkozom!

Én itt az egyik kommentemben már segítőkészen elmagyarázom mi zajlik az itteni neveddel.

Felforgató vagy, te tizegynéhány hozzászólásos :-D

Nincs rá talán idejük és/vagy IT technikai erőforrásuk , másra költenek,
de az biztos hogy nagyon sérülékeny így a régi sokat kommentelők ....türelme...:-)

illetve a mandi-imázsállapot.

Van egy javaslatom, egy hétig ne kommenteljen a mandineren egyetlen nemzetben gondolkodó sem. vagy megoldja a mandiner ezt a problémát, vagy szűnjön meg, maradjanak a férgek.....egymás között.

meghamisítva, ez nem én vagyok

Köszönöm a soraidat, egyetlen vagy, aki kiállt mellettem. Ezért fogják 22-ben szétverni a jobboldalt. A balliberálisok zárják a soraikat, a nácikat is bevették, a mi oldalunkon az egymás iránti szolidaritás szikrája sem pislákol, egyenként fognak Titeket levadászni.

Bölcsész vagyok és nem informatikus, nem tudom, miként lehet így szétverni a hozzászólásokat. De mi lesz 22-ben, ha ez így megy. A mandiner a jobboldali, konzervatív elégedetlenség,a feszültség oldására lett kitalálva, mint Kádár a nagy nevettető, Hofi.

Mocskos rabló vagy, miért nem vállalod a saját arcodat, a primitívségeddel csak lejáratsz engem.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés