Már Pekingben is van halálos áldozata a koronavírusnak

2020. január 27. 17:33
A vírus Peking mellett egyebek közt Sanghajban, az Egyesült Államokban, Thaiföldön, Dél-Koreában, Japánban, Ausztráliában, Srí Lankán, Franciaországban és Kanadában is megjelent.

Pekingből hétfőn jelentették a koronavírus okozta járvány első halálos áldozatát – jelentette be a CCTV kínai állami hírcsatorna.

Az ötvenéves áldozat január 8-án tért vissza a fővárosba a fertőzés gócpontjának számító Vuhanból, és január 22-én diagnosztizálták nála a betegséget.

A kórokozó a 11 millió lakosú Vuhan egyik halpiacán bukkant fel először, ahol illegálisan árusították a vadhúst. A vírus Peking mellett egyebek közt Sanghajban, az Egyesült Államokban, Thaiföldön, Dél-Koreában, Japánban, Ausztráliában, Srí Lankán, Franciaországban és Kanadában is megjelent.

Pénteken a pekingi és a sanghaji városvezetés arra szólította fel a lakosságot, hogy amennyiben a közelmúltban jártak a vírus által legsúlyosabban érintett területeken – vagyis Vuhanban vagy környékén –, akkor 14 napon át ne hagyják el otthonukat. A nemzeti egészségügyi bizottság szerint ugyanis a vírus lappangási ideje akár 14 napig is lehet.

Várhatóan február elsejére lesz kész a 11 millió lakosú Vuhanban előre gyártott elemekből egy ideiglenes kórház, amely 700-1000 beteget tud majd ellátni.

(MTI)

Összesen 39 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"A 100 milliót nem fizeti ki a kormány a gyöngyöspatai cigányoknak!" gumicsont árnyékában az euro 338 forint.
Borkai csendben elszelel.
Rogán is megússza.
Soroljam még?
És a válság a nyakunkon.

"Kell venni pár tucat ételkonzervet és pár tucat üveg pezsgőt, esetleg sok WC papírt és szappant, majd bezárkózni egy hónapra Tv-zni/olvasni. A lakásban lehet fel-alá sétálni.(A havi gyógyszereket előtte ki kell váltani..)"

Egyébként ilyesféle szempontokból nem elhanyagolható az hogy KinaiÚjév van egy-két napja , amikor minden kinai hazautazik/otthonmarad és halidéjezik kb. egy-két hétig.

Nem.
Az Európai Unió és a szabad munkaerőpiac.

Pedig ez így van, az átlag kínai rendkívül igénytelen mind életmódjában, mind táplálkozási szokásaiban.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés