A DK Gyurcsány apjáról: Nem a felmenőket nézzük

2020. január 16. 14:58
A párt még nem tudja, ki lesz Gréczy helyettese.

A DK-nak nincs köze az Ördög ügyvédje nevű blogon megjelent győri videofelvételről, amelynek szereplői azt állítják: munkáltatóik kötelezték őket arra, hogy az önkormányzati választáson a Fideszre szavazzanak – jelentette ki a párt szóvivője egy sajtótájékoztatón. A kormánypárt jelezte, hogy manipuláltnak tartja a felvételt és feljelentést tesz az ügyben. Barkóczi Balázs hozzátette: reméli, hogy a feljelentés alapján elindul egy vizsgálat és azt követően tisztábban lehet majd látni.

Kérdezték a DK politikusát Gyurcsány Ferenc Facebook-bejegyzéséről is, amelyben a DK elnöke többek között azt írja, hogy gyermekkorában az apja az osztrák tévét nézte, „imádta a nácikról szóló dokumentumfilmeket. És lendítette karját”. A szóvivő hangsúlyozta: a pártelnök bejegyzése azután született, hogy a XII. kerület fideszes polgármestere, Pokorni Zoltán szembenézett azzal, a nagyapja nyilasként tevőlegesen vett részt zsidók meggyilkolásában.

Barkóczi Balázs úgy fogalmazott: Gyurcsány Ferenc azt akarta egyértelművé tenni, hogy a DK soha nem azt nézi, egy közszereplőnek kik voltak a felmenői, hanem azt, hogy az illető mit tett le az asztalra. Újabb kérdésre határozottan leszögezte, hogy ennek a történetnek semmi köze nincs a DK és a Jobbik összefogásához.

A szóvivő továbbra sem tudta megválaszolni a kérdést, a DK mikor dönt arról, hogy ki foglalja el Gréczy Zsolt megüresedett parlamenti helyét. A szóvivő arról is beszélt: pártja üdvözli az EP csütörtöki döntését.

(MTI)

Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés