Strache saját listával tér vissza

2020. január 13. 13:07
Nemzeti érzelmű, szociális politikát hirdetett meg a volt osztrák alkancellár.

Az őszre tervezett bécsi helyhatósági választásokon visszatér a politikába Heinz-Christian Strache volt alkancellár, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) botrányba keveredett, és ezért lemondásra kényszerült elnöke – jelentette hétfőn az osztrák sajtó.

„Szükség van egy következetes és erős HC Strache-listára Bécsben” - tette közzé Facebook-oldalán a politikus. Bejegyzésében arról is írt, hogy „nemzeti érzelmű és szociális politikát hirdet majd”. Bejelentette, hogy a Szövetség Ausztriáért (Die Allianz für Österreich - DAÖ) elnevezésű, 2019 decemberében a Szabadságpártból kivált képviselők által alapított tömörülés színeiben tér vissza a politikába. Hozzáfűzte, hogy az őszi bécsi választáson több mint 15 százalékot szeretnének elérni.

Strache a tervek szerint a DAÖ idei első, január 23-ra tervezett ülésén vendégszónokként tart majd beszédet. A párt frakcióvezetője, Karl Baron már korábban leszögezte: azt szeretnék, ha Strache a párt listavezetője lenne a bécsi választásokon. „Nem létezik B-terv” – szögezte le.

(MTI)

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ne szabadítsad ki az ellenzéknek több mint kínos hosszú névsort a palackból: Wittinghof, Molnár Zsolt, Őrsi Gergely, Donáth László...Borkai már távozott, ők még nem. Hozzászólásod öngól.

Na látod, erre már nem kapsz tőlük választ. Az az elévülés bizony jó kis történet, de ezek után még beszél becsületről.

Nem cáfolat, irántad való megvetés...

Van aki "csak" bunkó. Te azon bunkók közé tartozol, aki nem akarja tudomásul venni, hogy bunkó. Mert ahhoz már egy kicsit meg is kellene haladni a bunkóságot. Te minden figyelmeztetés ellenére bezárkózol a saját bunkóságod sötét világába. Sajnállak.

Hátha egyszer felnő...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés