MCC: oktatással harcolni a kommunizmus örökségével

2019. december 23. 13:54

Szilvay Gergely
The European Conservative
A cél az, hogy olyan hazafiakat neveljen ki, akik világszerte magas szinten érvényesíteni tudják majd nemzeti érdekeinket.

„A kommunizmus öröksége elleni küzdelem nem csak politikai kérdés Magyarországon; hanem oktatásügyi is. Ezt vállalta fel a budapesti székhelyű Mathias Corvinus Collegium, ami már Közép-Európa magyarlakta területein is  kifejti tevékenységét.

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) egy1996 óta működő elitképző intézet. A vállalkozás célja kezdetektől világos volt: felelősségteljes véleményvezéreket és vezetőket kinevelni és kiképezni, olyanokat, akik a közösségeikért dolgoznak.

Az MCC-t, mely közös értékeinkre épül, a Tihanyi Alapítvány tartja fenn, amelyet Tombor András és édesapja, Tombor Balázs alapított. Az MCC professzionális, világszínvonalú képzést nyújt diákjainak, hisz a cél az, hogy olyan hazafiakat neveljen ki, akik világszerte magas szinten érvényesíteni tudják majd nemzeti érdekeinket.

Az MCC a tehetséget keresi, s diákjait különféle programjai segítségével képzi, amelyek ingyenesek a számukra. Az intézmény 10 éves kortól a végzős egyetemistákig nyújt továbbképzéseket a Kárpát-medencében élő magyar diákoknak, ezáltal kiegészítve iskolai tanulmányaikat.

A kezdetekkor az MCC tucatnyi diák közössége volt. Ma 2500-an tanulnak az intézményben. Ez a hatalmas, aktív közösség vonzza azokat a diákokat, akik nyitottak, s szeretnék képességeiket a bonyolult problémák megoldásának irányába javítani, valamint alkalmasak a csapatmunkára. Az MCC mottója: Bonus intra, melior exi!, azaz: »Jó emberként lépj be, még jobbként távozz!« (...)

Akadémiai hátterére alapozva az MCC egyfajta think-thankként is működik. Az intézmény kiadott már számos kötetet, valamint számtalan kerekasztal-beszélgetést, gazdasági fórumot és konferenciát is szervezett. 2019 márciusában például egyedülálló nemzetközi konferenciát szervezett Budapesti Migrációs Csúcs – Korunk legnagyobb kihívása? címmel, melyet tekintélyes elemzők, kutatók szakértők és döntéshozók mellett olyan személyiségek is megtiszteltek a jelenlétükkel, mint Frank Füredi, Douglas Murray, Nicolas Sarkozy és Orbán Viktor.”

Az European Conservative MCC-ről szóló cikkében rövid interjú is olvasható az alapítóval, Tombor Andrással.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés