JK Rowling néhány szóval megváltoztatta a transzgender-vitát

2019. december 20. 17:16

James Kirkup
The Spectator
Az ár megfordult, a hullámok egyre nagyobbak.

„Szűkebb értelemben véve lehet, hogy ez az ítélet megdermeszti a vitát. De a Forstater-ügy széleskörűbb hatása az, hogy a szexszel, a genderrel és a transzneműség társadalomra és egyénekre való hatásával kapcsolatos ügyekről egyre többen beszélnek majd. 

Azért, mert JK Rowling, a kedves JK Rowling, érintett. Az a JK Rowling, akinek 14 millió követője van a Twitteren, és joggal tarthatja magát a világ egyik legismertebb és legkedveltebb nőjének. Ennek eredményeként az emberek beszélni fognak erről, és róla is. 

Nem becsülöm alá a bátorságot, ami ahhoz kellett, hogy Rowling így tegyen. Könnyű azt mondani, hogy »hát, ő egy milliárdos, és van egy hatalmas platformja – mi tartott ennyi ideig?«, de szerintem ez igazságtalan. A hírességgel nyomás és szigorúság is jár, amit a legtöbbünk el sem tud képzelni. Azzal, hogy belép ebbe az arénába, jelentős veszélyeknek teszi ki magát, és olyan kritikáknak, amiket az emberiség túlnyomó része sosem fog megtapasztalni. Tiszteletem. 

A szavak számítanak, és JK Rowling néhány szóval a jobbik irányba terelte a gendervitát. Az ár megfordult, a hullámok egyre nagyobbak. Köszönjük, JK.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 15 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha tönkre tudják tenni, akkor az nagyon fenyegető üzenet a normális emberek számára. Akkor a jövőt nem látni akarom, hanem megúszni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés