Mi jöhet még?

2019. december 13. 7:14

Kondor Katalin
Magyar Hírlap
Pedig versengés folyik. Már jó ideje. Mégpedig abban a sportágban, amelynek az a célja, hogy ki tudja jobban megalázni a keresztény hívőket.

„A minap Blaszfémia a bolognai egyetemen címmel közölte a Magyar Hírlap a hírt, miszerint a szeplőtelen fogantatás ünnepén (december 8.) istenkáromló összejövetelre toboroztak az ottani egyetemi szervezetek. A blaszfémia, magyarul istenkáromlás célja – a cikk szerint – Mária szüzességének kifigurázása volt. A meghívó például a Szűzanyát óvszeresőben ábrázolta. Nem folytatom. Mármint a szélsőséges »diákok« mocskos ötleteinek sorolását. Az ominózus meghívót szétküldték, s mert nyilván azokhoz is eljutott, akik megbotránkoztak az olasz jobboldalt nyíltan támadó, provokatív célzatú rendezvényen, s tiltakoztak, az egyetem bölcs vezetősége törölte az eseményt. Az ötletgazdák persze felháborodtak, elnyomást emlegetve. Én meg a buliszervezők azonnali eltávolítását szorgalmaznám, ha lenne rá módom.

Nem tudom, kik, miféle gyáva alakok tanítanak manapság a híres olasz egyetemen, de hogy nincsenek a helyükön, azaz nem állnak a helyzet magaslatán, az biztos. Vajon mivel magyarázzák, hogy azok a roppant liberális gondolkodású hallgatók, akik mindenkitől elvárják, hogy nézeteiket – például a szexuális szabadosságot, a gátlástalan viselkedést, mások véleményének, vallási meggyőződésének folytonos kigúnyolását – kötele­zően elfogadják, nos, azok mindent megtehetnek? Például szándékosan más emberek lelkébe taposhatnak, kigúnyolhatnak mások által vallott szent elveket, s megbotránkoztatásra törekedhetnek? Vajon mi az az erkölcsi alap, amely mindezt megengedi a másság tiszteletét oly nagyon szem előtt tartó Európában? Annak is abban az országában, amely a kereszténység egyik bölcsője, s ahol a Szűzanya tisztelete évezredes hagyomány.

Bologna! Európa legrégibb egyeteme, 1088-ban alapították. Magyar rektorai is voltak, és persze diákjai is. Nem hiszem, hogy világhíres jogi karán valamikor is arról okították volna a hallgatókat az elmúlt évszázadokban, hogy miképpen lehet megsérteni embertár­saink hitét. Már csak azért sem, mert a város szebbnél szebb templomokkal, palotákkal s ezekben lenyűgözőnél lenyűgözőbb festményekkel és szobrokkal büszkélkedhet. Szentekről készített festményekkel és szobrokkal, többek között. Mementó mind, egy semmit nem tisztelő kor számára. Michelangelótól, Gui­do Renitől, Lorenzo Costától, Raffaellótól és másoktól. A kigúnyolandó Szűz Mária alakját ugyancsak számos gyönyörű kép, szobor őrzi. Lehet, a legközelebbi botrányparti szervezői e csodás alkotások elé hívják majd díszes társaságukat. Mert megtehetik. Mert a bolognai tanárok és a hívő katolikusok nem merik a kufárokat kiűzni onnan, ahol nincs keresnivalójuk.

A »Szeplőtelen fogamzásgátlás« elnevezésű, egyelőre meghiúsult buli hírére (legalábbis az erről szóló rövid magyar tudósítások szerint) a Vatikán nem reagált. Erre sem, mint oly sok más vallásgyalázó eseményre. Pedig versengés folyik. Már jó ideje. Mégpedig abban a »sportágban«, amelynek az a célja, hogy ki tudja jobban megalázni a keresztény hívőket. Efféle bolognai perfor­mance-­okkal, papok legyilkolásával, templomok felgyújtásával, gúny­versekkel, és így tovább. Közben pedig, akiknek a leghangosabban tiltakozni kellene, azok hallgatnak.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 70 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mit tudsz te Semjénről? Mit tudsz te Semjén hitéről vallásgyakorlásáról, kereszténységéről? Semmit!!!!

És most nem Semjén a téma, hanem az ilyen bugris alakok, mint amilyen te vagy.

A vallás gyalázókat. Szűz Mária Jézus édesanyja gyalázókat. A Szeplőtelen fogantatás ünnepéből sátáni ünnepet csinálókat, kivágni. Nem üldözni.

Miféle almáról és almafáról hadoválsz?
Hogy mersz belebeszélni abba, amit ki sem nyitottál?
A Bibliáról beszélek, a gyengébbek kedvéért.

Azok a mások (mások) természetesen ti vagytok ugye?
Magatokra milyen érzékeny vagy Andrea, másokkal szemben pedig milyen érzéketlen, és cinikus.

Mit nevezel ősi magyar pogányságon?

Én tudom, hogy az mi, de te tudod-e? Nyilván nem, ha tőlem kérdezed.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés