Listák igenis léteznek

2019. december 10. 13:49

Schilling Árpád
Facebook
A szolidaritás hiánya tartja fönn az oszd meg és uralkodj elvét!

„Az imént kitettem egy posztot azzal, hogy tudnánk-e tíz nevet összerakni a nemzetközileg is elismert, a jelenlegi kormányt nyíltan támogató művészekből, hogy megértsük, kik azok, akiket követnünk kell ahhoz, hogy támogatásra érdemesek lehessünk. Be kellett látnom, hogy ez az út nem célravezető, könnyen személyeskedésbe és alpári trollkodásba fordul.

Ezzel együtt mégis fontosnak tartom, hogy lássuk, a rendszer nem működhet azok nélkül, akik korlátlanul gyűjtik be a javakat, és érzéketlenül nézik a többiek megaláztatásait. Listák igenis léteznek. A köztévében, a rádióban, az újságokban, a pályázatok ügyében döntő és a kitüntetéseket kiutaló bizottságokban, a közpénz felett őrködők hivatalaiban.

A listák itt vannak velünk, és azért létezhetnek, mert a listán nem szereplők teljességgel érzéketlenek a listán szereplőkkel szemben. Ha a listákon nem szereplők egyszer fölfognák erkölcsi felelősségüket, és mernék bojkottálni a rendszert: nem adnának interjút, nem vennének át díjat, nem fogadnának el támogatást addig, amíg a listák léteznek, akkor volna esélye annak, hogy a nemzeti érdekekre hivatkozó potentátok esetleg változtassanak a szokásaikon. De ez a fajta szolidaritás egyelőre ismeretlen. A listázás pedig él és virul. A szolidaritás hiánya tartja fönn az oszd meg és uralkodj elvét!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 72 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"...nyíltan támogatók: ...


"...nyíltan támadók:..

Én azt látom, hogy például a nemzetközileg díjazott rendezőink (Enyedi, Nemes Jeles, Mundruczó, satöbbi) nem a NER szekértolói. Ahogy a könyvesboltban is az emberre zuhannak az Esterházy, Nádas, Krasznahorkai, Vámos, Parti Nagy vagy Závada könyvek. Egyikük sem elkötelezett NERista. A Színművészetin továbbra is a Máté Gábor féle vonal erős. Az egy Dörner-Vidnyánszky páros kivételével semelyik fővárosi színigazgató nem kormánypárti.

Hol van itt az elnyomás?

Majd meglátjuk, Karácsonynál hogy lesz. A kezdet mindenesetre biztató. Előre leszögezte, hogy Dörnernek pályáznia is fölösleges...

A Fidesz listáján azok vannak, akik lemaradtak a tiétekről.

Te miért nem Franciaországban osztod az észt?
Ott sem kellettél a fene nagy "tehetségeddel"?
Senki nem volt kíváncsi a dagadt hájas, gusztustalan testetekre?

Nem hallottam Schilling elvtársat szolidárisan megnyilatkozni, mikor Karácsony
elegánsan odébbpöccintette Dörner Györgyöt. Nem egyoldalú kissé az, amit Árpi elvár?

Hogyne:-) Magyarországon világhírűek:-)))

Az egész okfejtés egy bizonyítatlan és bizonyíthatatlan fikción alapul: állítólag listák léteznek. De mit értsünk "listán", mert ez egy többértelmű kifejezés. A lista letiltás jelent? Esetleg értékalapú? Vagy csak irányelv a napi működéshez, de nem kirekesztő? stb.

Mitől zseniális darab? Te láttad már?
Nem hiszem.
Ne hasonlítsd össze a zseniális Pintér Bélát, Schillinggel.
Ha járnál színházba, akkor tudnád, hogy máshova is, csak hónapokkal előre lehet jegyet kapni.
Csehovot nem csak a Nemzeti játszik, de ne szólj róla senkinek.

Mondjuk de.
"Azon megdöbbennék, hogyha a következő Újszínházi igazgatói pályázaton Dörner György igazgatói pályázata fölülírná, bárki másét."

https://index.hu/video/2019/10..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában