Advent

2019. december 3. 22:50

Hegyi Zoltán
Magyar Nemzet
A kereszténység az egyetlen vallás, amelyben az Isten keresi meg az embert.

„A Facebookon az algoritmus feldob egy három évvel ezelőtti hírt arról, hogy Nagy-Britanniában betiltottak egy karácsonyi reklámfilmet, mert »túl vallásos«. A mű mottója az volt, hogy a karácsony Krisztussal kezdődik, és arra kívánta felhívni a kedves nézők szíves figyelmét, hogy a karácsony lényege nem az ajándékozás, a pénzköltés és a hízókúra, hanem az, hogy megszületett a Megváltó. A hír közepén, megbontva a szöveget, ott virít egy hirdetés. Töltse a karácsonyt wellness-szállodában. Irány a webshop.

Krisztus, kegyelmezz, anyám, borogass. Keresztelő az aquaparkban még nincs, de majd lesz az is. Addig is, a szállodások szerint az igény hatalmas, már nincs szabad hely. Pilinszky így folytatja: az a gyerek, aki az első hóesésre vár, jól várakozik, s már várakozása is felér egy hosszú-hosszú hóeséssel. Az, aki szeretni tudja azt, ami az övé, szabad, és mentes a birtoklás minden görcsétől, kielégíthetetlen éhétől-szomjától. Aki pedig jól várakozik, az időből épp azt váltja meg, ami a leggépiesebb és legelviselhetetlenebb: a hetek, órák, percek kattogó, szenvtelen vonulását.

Aki valóban tud várni, abban megszületik az a mélységes türelem, amely szépségében és jelentésében semmivel sem kevesebb annál, amire vár.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 15 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés