Európa egy baráti kör

2019. november 22. 8:33

Fekete-Győr András
Facebook
Miközben Európa egy még erősebb Európává akar válni, Magyarország éppen a másik irányba, visszafelé halad.

„Svéd politikai és gazdasági döntéshozóknak, és újságíróknak beszéltem egy svéd agytröszt, a Timbro által szervezett »Demográfia meghatározza a sorsunkat« című konferencián. Magyarország ma egyre távolabb sodródik Európától. A magyar emberek pedig Magyarországtól. Ez a két folyamat ma hazánk két legnagyobb tragédiája, és ez a két folyamat az, amire a Momentumban megesküdtünk: meg fogjuk állítani.

Miközben Európa egy még erősebb Európává akar válni, Magyarország éppen a másik irányba, visszafelé halad. Ez, az európai országok között egykor szabad és elkötelezett ország most 3 évtizednyi fejlődést dob el magától és lép vissza a kommunista önkényuralom irányába.

Ami ennél is szörnyűbb: megfosztják az országot a legfőbb reményétől, a magyar népességtől. Egyre növekvő számban hagyják el az országot a tehetséges honfitársaink olyan helyek felé indulva, amelyekről úgy hiszik, kedvezőbb lehetőségeket tartogatnak számukra.
És nem csak fiatalok, nem csak tanulók vagy dolgozni vágyók vándorolnak el. Már régen nem csak gazdasági kivándorlásról beszélhetünk. Egyre többen azért indulnak el, mert ha nem esküdnek hűséget a Fidesznek, nem jutnak igazi lehetőségekhez sem az életükben. Azért vándorolnak el, mert Orbán fojtogató, félelem-központú, földhözragadt politikai kultúrájára mondanak nemet.

A feladatunk tehát világos: egy olyan országot kell teremtenünk, ahonnan nem kell elmenni, és ahova érdemes hazajönni. És ezt az országot úgy kell megteremtenünk, hogy több Európát hozunk Magyarországra. Nem kétséges, hogy a több Európa kevesebb hatalmat jelent majd a jelenlegi vezetőinek. Európa egy baráti kör. A barátság azt jelenti, hogy tudunk arról, mit tesz odahaza a másik és néha megengedünk magunknak némi kritikát is. Azok viszont, akik nem viselik el a kritikát, elveszítik a barátaikat.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 185 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Momentum úgy barátja Magyarországnak, ahogy Kun Béla vagy Rákosi Mátyás volt az. Ők még akkoriban több Szovjetuniót akartak idehozni nekünk, Fegyörék már több Európát.

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2019. november 22. 16:26

A napelem meg atomerőmű.

Megzavarod a mocskot a tényekkel!

Európa a briteknek a jelek szerint már így is túl erős... Éppen otthagyni készülnek.

Ha Európa erős lenne, a migránsok nem ide jönnének. Nem véletlen, hogy pont ezt a kontinenst választják. Mondjuk Kuvait, Dubaj, Szaúd-Arábia, Japán, USA vagy Ausztrália helyett. Pedig a felsoroltak ugyancsak nem szegény országok.

Erről kérdezd Vilmos császárt!

Két 'Európa' van. Az egyik a múlt századok (főleg gyarmataik révén) sikeres és gazdag országai, a másik pedig a hozzánk hasonló, évszázadokig idegen uralom alatt sínylődök. Az utóbbiak nem akarnak gyarmatpótlékok lenni.

Ez az ember az új Goebbels. Az a világ, amit szeretne fölépíteni ellentmond a józan észnek. Csak nem képzeli, h. ebből az általa fölvázolt, nagy, közös Európából, ellentétes múltakkal, jelenekkel, teljesítményekkel, lehetőségekkel, érdekekkel más is lehetne, mint egy nagy katyvasz, ráadásul közös nyelv nélkül, amiben az erős kedve szerint szipolyozná ki a gyengébbet? Ma is ez a cél, de aki teheti, ellenáll., amíg lehet.

Ez a bül-bül szavú prófétája egy sohasem megvalósulni képes világnak közveszélyes.

Az, amit hirdet, ráadásul, nemcsak téves, de hazug is.

Te most túl akartál tenni a hazamocskolásban, ostobaságban, a két feltűnési viszketegségben szenvedő, szintén hazugságokat író és beszélő párttársnőiden, érzed, hogy nagyon a fejedre nőttek?

Ezt a sok ökörséget, amit ott előadtál valóban nehéz überelniük.

Na menj szépen játszani a szobádba, Andriska! Majd szólok, ha kész lesz az ebéd.

Fegyőr, sokat fecsegsz, nagyon magas hibaszázalékkel, és üres általánosságokkal. A konkrétumokról pedig alig és rosszul szólsz. Ez a szöveged is utópikus - azonnali sikert ígérő, és a gyors osztogatást / eladósodást / vetítik előre. Mindenki válassza Orbán kiszámíthatóan előre haladó gazdaság-politikáját, a migrációt elhárító józanságát, s ne dőljön be Fegyőrék aljas szirénhangjainak.

Kimutatta a megkérdőjelezhetetlenül hitelesfüggetlen Republikon Intézet?
Ki is az? Horn Gábor -SzDSz-oszlop , Tóth Csaba -CseKatka-kabinetfőnök Csörtés ellnzéki-karéj .

Kommented irreleváns, te pogány kettesszülő

de efölött egyébként minthogy ha van a republikonnak is torz módszertana és nagy tévedése a közelmúltból ,amiként a benézőpontnak (jó ez frappáns :-)) most október 13-ra, az a republikont szerintem nem teszi hitelesebb társasággá ilyen CsehKatka a legnépszerűbb-e ellenzéki kérdésekben.

Elv-társsaim?? Akik az anyámba küldtek? Ha megtörtént legfeljebb tán fórumtársak
,más hülyék :) -- európa egy baráti kör!

Viszontreakciód volt ,persze, de én csak röviden jelezni akartam vele hogy cinizmusodként tekintek a nicknév választásodra, és olyannyira, hogy a fordítottját is esélyesnek tartom :)

"tarlos istvan magabiztosan vezet. Karacsony lemaradt, mert alkalmatlan."

hja..ha karácsony gergő azért meggyőző százalékokkal nyert mert alkalmas, Tarlós meg lemaradt mert a jó publicus intézet HornGáborék mindenkor preciz hiteles mérőtársaság....
Horn Gábor -SzDSz-oszlop , Tóth Csaba -CseKatka-kabinetfőnök Csörtés ellenzéki-karéj .

Szerintem a publicus intézet mérési hitelessége heterogén, nem egyenletes.

A »Demográfia meghatározza a sorsunkat«
Ez bizony így van. Lásd, cigányok lakta települések.

Rákosi-Győr András, az internacionalista forradalmár.

A Momentum a mai Kohn, Rákosi, Fekete János.
Most a cél a fejlődés megakasztása, a kiépítés alatt lévő intellektuális-sportpolitikai imázs, háttér felszámolása az esetleges olimpia rendezés meggátolásával.
Az Atlétikai VB meghekkelése népszavazással teljesen ezt támasztja alá.
Tudni kell: Magyarország - a vörös szemetek trenírozása okán - mentálisan sérült, lelkileg beteg ország lett.
Itt egy sporteseményt népszavazással esetleg akkor kapna támogatást, ha a kormány mindenkinek személyre szabott CT-t adna.
De még akkor sem biztos, mert olyan iriggyé, gyanakvóvá, kisemmizetté tették a vörös-libsi elvtársak 70 év alatt a magyart, hogy képtelen társadalmi, nemzeti méretekben gondolkodni.
Ezt lovagolják meg az ilyen gennyemberek a gennypártjukkal, mint a Fekete, meg a Momentum.

A Fekete-Győrök patkánybolhaként fertőzik Magyarországot Soros-pestissel.

"Európa egy baráti kör"
Pontosabban: egy maffia "family".

Égnek áll a hajam, ha meghallom: több Európa. Szándékosan összekeverik Európát az európai unióval.

Fegyőr ismét játszik a tartalmatlan szavaival: Európa, az EU nem baráti kör, hanem szuverén államok szövetsége.

A cím hitelesen így hangzik: "Európa" egy Soros baráti kör.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés