Elhagyom a Mércét

2019. november 22. 8:45

Jámbor András
Facebook
A helyzet az, hogy nagyon elfáradtam ebben a munkában.

„Kedves olvasóim, csodálatos közös kalandunk, amelyben én voltam a Mérce főszerkesztője véget ért, sok év után elhagyom a Mércét. Ennél egyébként én menőbb dolgot nem tudok elképzelni, hogy felépítettünk egy olyan közösséget és egy olyan strukturált, amiben lehet bízni, és ami csont nélkül tovább lehet adni. De a helyzet az, hogy nagyon elfáradtam ebben a munkában. Az elmúlt 4 évben született 2 gyerekem, ért pár tragédia, volt nagyon sok kemény helyzetem, azt hiszem ennél masszívabb 5 évem nem lesz soha.

Tényleg csak a legszebb, legemlékezetesebb pillanatok. Amikor megnyitották határt állni a Keleti Pályaudvaron, amikor 100 ezren sétáltunk át az Erzsébet-hídon a netadó miatt és nyertünk, a pillanat amikor elindítjuk a mérce közösségi finanszírozást, és a pillanat amikor rájöttünk, hogy működik. A portál indítása előtti éjszaka, amikor a pincében ahol az irodán volt először trappolt át Béla a csótány. A megannyi új kolléga és gyakornok, akikből barátok lettek a hihetetlen fejlődés, amiben két év alatt megháromszoroztuk a Mérce létszámát, az elvonulások. A sztrájkok. Micsoda dicsőség volt megírni a Hankook sztrájk győzelmét elsőként az országban.

A CEU-s tüntetések utáni borzasztó Oktogonos bulik, amikor a Mérce a magyar sajtóban először sztrimelt egy tüntetést. Amikor miután Áder aláírta a CEU-ról szóló törvényt 6 órán keresztül sztrimeltem, ebből 2 órán keresztül hátrafelé gyalogolva le a várból. A görög megszorítás ellenes harc, amit Pogátsa Zoltán mellett Magyarországon mi egyedül vívtunk, a választások, a kvótanépszavazás, és most az önkormányzati választás éjszakája. Na, meg az amikor teljesen szürreális módon egy HÉV-en utazva az MTVA elé a Jobbikosok belekezdtek az éljen a Mérce skandálásba.

Nyilván ebben voltak szomorú és vidám pillanatok is, de feledhetetlenek, és ezeket egy lap vezetőjeként átélni kétszeresen is az. Mert még a legnehezebb szituációkban is ott van az, hogy az olvasókért csinálni kell. Ezért csak hálával tudok mindenkinek tartozni. Főleg azok a kollégáknak akikkel tényleg vált vállvetve harcoltunk, és kibírták a rigolyáimat, és kicsit meg is neveltek... És az olvasók akik ezeket mind-mind lehetővé tették.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 174 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha tologattál volna valaha csillát bányában, esetleg dolgoztál volna kohó mellett, vagy kőművesként építkezésen, joggal fáradhattál volna el a munkában. És annak még értelme is lett volna...

Bocs, csillét... Bár a másik változat is értelmes, csak akkor nagy kezdőbetűvel...

Most, hogy nem főszerkesztő, már ezt a luxust is megengedheti magának.

2009 óta nem tanítok. Akkor még igazi, daliás demokrata idők voltak. A fizetésem - két egyetemi diplomával - nem érte el a havi 100.000 forintot, így abba kellett hagynom a tanítást, mert meg akartunk élni...

Ha pedig az elütésre gondolsz a szövegben, javítottam. Elnézést érte.

Válaszok:
Box Hill | 2019. november 22. 9:57

Szürreális. De semmivel sem szürreálisabb, mint a Mérce sajtótevékenysége.

Nem vagyok én farkasa ennek a drága Jámbornak. A politikailag eltérő véleményünkkel sincs gond. A baj az, hogy egy olyan sajtóterméknek volt a vezetője, amely - szerintem - uszító, magyarellenes és gyűlölködő.

Válaszok:
pollip | 2019. november 22. 9:38

Nem csak magyargyűlölő, hanem a kormánypártot még jobban gyűlöli. Szerintem egyébként elfogyott a pénz:-))))
Például ilyeneket írt:
http://mindenszo.hu/breking-or..

https://pestisracok.hu/a-merce..

Szokásos, elkötelezett baloldali, munkásmozgalmi pályafutás, egy proletár, aki túlélte Horthy, akarom mondani Orbán diktatúráját, megjárta a spanyol polgárháborút, találkozott Leninnel, hazahozta annak intelmeit, ezt igyekezett naponta az emberek fejébe vésni, de amit a balga nép nem hallgatott meg, s ment, megy a diktátor Orbán után.......mindebbe tényleg bele lehet fáradni.

Elveszett a Marosán-i lendület, nincs erő ahhoz, hogy végig menjen az úton......ami eddig rögös volt, de valahol már sejlik egy simább, s jobban fizető. A mecénás meg biztosan elégedetlen, hiába önti beléjük a pénzt, a többség azt sem tudja, hogy kicsodák.

Én speciel voltam segédkőműves, ásatási kubikos, vízibicajos meg pincér is nyaranta.

Rögtön az első hozzászólásom után korrigáltam a sajnálatos elütést. Ismét elnézést érte!

Rá kéne jönni végre: kapitalizmusban nem diplomára fizetnek, hanem teljesítményre.

A felesége helyében állandóan rajta tartanám a szemem, ha a gyerekekkel játszik. Attól félnék, hogy lápavasost vagy kerekesszékest játszanak.

Ha majd érzelgős közleményben teszik közhírré, hogy "elfáradtak a munkában", meg fogom tenni, biztosíthatlak.

A gyilkolászásra való buzdítás valóban fárasztó lehet.

Nekem is az a gyanúm, hogy kisebb szünet után látni fogjuk őt, mondjuk a 24.hu-nál, vagy más hasonszőrű társulatnál.

Sokféle munka lehet értékes, természetesen. Jámbor Mérce főszerkesztőként végzett "munkája" szerintem nem az. Destruktív, mérgező, gyűlölködő és magyarellenes sajtóterméket hozott létre az elvbarátaival. Nyilván van, akinek tetszik, és aki szerint értéket alkotott, alkottak. Ezt sem vitatom. Ők olvassák csak nyugodtan továbbra is az új főszerkesztő alatt valószínűleg keveset változó Mércét. Jámborért pedig nem aggódom. Nyilván talál valami hasonlóan fontos "munkát" hamarosan. Ha kipihente fáradalmait.

Nem csodálom, azt a borzasztó sok radikális elmebetegséget nehéz feldolgozni.

Ja és a blog is bezárhatna.

Tényleg volt már egy bejelentés!
Pont mint a Béndeknél. :)))

Ezen csodalkoztam en is. Hogyan nevezheti magat ujsagironak egy ilyen szegenyes szokinccsel rendelkezo valaki, aki raadasul folyton folyvast helyesirasi hibakat vet? Csont nelkul adhatja at, halaval tud tartozni - es egyeb pongyolasagok, magyartalansagok.
De valamelyik onkormanyzat koltsegvetesi bizottsagaba csak befer majd, szamolni talan jobban tud.
Bela csotany, gondolom, a Gyurcsany volt. O trappolhatott at az irodajukon.

A lámpavasozásért el is ítélhetnék a jövőben:

+Sokkal könnyebb lehet emberölés, vagy más, súlyos bűncselekmény előkészülete miatt elítélni valakit a minapi kúriai jogegységi határozat után – mondja Lakatos Ádám ügyvéd.

A jogegységi határozat - laikusok számára talán kevéssé érthető - szövege így szól:

Bűncselekmény elkövetésére irányuló szándék felhívás nélküli kinyilvánítása is alkalmas lehet bűncselekmény megállapítására.

Lakatos Ádám egy egyszerű példán vezette le a különbséget a régi és az új helyzet között: ha például valaki kiírja a Facebookra, vagy elküldi üzenetben, hogy „megölném az anyósom”, az mostantól kezdve adott esetben már önmagában minősülhet emberölés előkészületének, miközben eddig a bírák gyakorlata nem volt egységes az ilyen ügyekben. "


Mostantól csak figyelni kell a ballib megnyilvánulásokat. Sokan megfelelnek ennek az "elvárásnak" Kormánypárti hozzászóló is, de jóval kevesebb.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában