Nehéz napok elé néz a Fidesz

2019. november 21. 11:29

Legnagyobb nemzetközi szövetségesétől is megkapta üzenetét Orbán: Tusk nem kér azokból, akik nem képesek a civilizált politika szabályait betartani.

2019. november 21. 11:29
Gyöngyösi Márton
Gyöngyösi Márton
Facebook

„Ha pedig ez sem lett volna elég, akkor Donald Tusk, akit elég nagy többséggel választott elnökévé az Európai Néppárt, első beszédében félreérthetetlenül megüzente Orbánnak, hogy mit gondol a Fidesz-kormány politikájáról. Tusk ugyanis határozott fellépést ígért azokkal szemben, akik nem tisztelik a jogállamiságot és nem tisztességesek a közéletben. Aki pedig ezt nem tudja elfogadni, annak szerinte nincs helye a Néppártban.

Beszédes, hogy éppen ezzel egy időben a magyar Országgyűlésben annak a szájzártörvénynek a vitája zajlott, amely élesen szembemegy az európai parlamentarizmus valamennyi hagyományával és amelynek az egyetlen célja, hogy visszatuszkolja azt a szellemet a palackba, ami az önkormányzati választásokkal kiszabadult.

Az idő kerekét azonban nem lehet visszafelé forgatni: október 13-án megüzentük Orbánnak, hogy a magyarok egy európai, és nem egy ázsiai országban szeretnének élni, a hivatalokban pedig felelős tisztviselőket és nem kiskirályokat kívánnak látni. November 10-én azt is megüzentük Orbánnak, hogy a magyarok nem kérnek a fenyegetésből és a zsarolásból, hanem tisztességes politikát, és tiszta politikai versenyt szeretnének. Tegnap legnagyobb nemzetközi szövetségesétől is megkapta üzenetét Orbán: az Európai Néppárt elnöke elmondta, hogy nem kér azokból, akik nem képesek a civilizált politika szabályait betartani. A kiszivárgott pletykák szerint a Néppárt politikusainak nagy része is már csak legyint a magyar miniszterelnökre.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 130 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2020. február 03. 22:45
Most már, a libsik és bolsik után a nácik is bele akarnak szólni az EPP dolgaiba... Persze e három már egy...! Az EPP meg egy rongybaba, amit ezek az idióták is rángathatnak.
Mich
2020. február 03. 22:39
Görény.
stifwacar
2019. november 23. 22:11
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
Harangláb
2019. november 22. 14:56
A zsebnácik meddig boldogítják még a magyar közéletet?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik